Brownie med søde kartofler

Brownie med søde kartofler

60+ min
Fryseegnet
Brownie med søde kartofler er en lækker kage, som vi har gjort lidt lettere ved at komme søde kartofler og fuldkornsmel i dejen. En brownie behøver ikke hæve ret meget, så derfor fungerer det fint med det grove mel. Man kan ikke sige en kage er sund... men man kan måske godt liiiige tage et ekstra stykke... Prøv brownie med søde kartofler næste gang lækkersulten melder sig.

Sådan gør du

Bagetid:

20-25 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Brownie
  • Bring de søde kartofler i kog i en gryde med vand og kog dem møre i ca. 10 min. Hæld vandet fra, damp kartoflerne tørre og mos dem.
  • Lad halvdelen af den hakkede chokolade smelte i de varme kartofler.
  • Kom blandingen i en skål og rør skyr, æg og ahornsirup heri.
  • Bland mel, mandler, kakaopulver, bagepulver og resten af chokoladen og vend det i dejen.
  • Beklæd en lille bradepande (ca. 15 x 25 cm) med bagepapir. Fordel dejen jævnt i bradepanden.
  • Bag kagen midt i ovnen - den må gerne være en anelse underbagt. Lad kagen køle helt af på en bagerist.
Ved serveringen
  • Skær kagen i ca. 20 stykker a ca. 4 x 4 cm. Læg dem på et fad og fordel blåbær herpå. Drys med flagesalt og server med skyr.

Du kan også bage kagen i en springform (ca. 22 cm i diameter). Pynt evt. kagen flot med rosetter af skyr (brug en sprøjtepose med stjernetylle), blåbær og hakkede, smuttede og let ristede mandler. Du kan evt. også vende mandlerne i lidt guldstøv.

Energiindhold for hele retten:

9268 kJ / 2215 kcal

Næringsindhold pr. 100g

762 kJ / 182 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 15,8 % 7,1 g
Kulhydrat: 51,9 % 23,2 g
Fedt: 32,3 % 6,7 g
Mere inspiration

Her har du endnu en rimelig let og lækker kage med grøntsager.

Relateret video
Brownie med søde kartofler

Ingredienser

Brownie
200 g Søde kartofler i små tern
100 g Grofthakket mørk chokolade
1½ dl Skyr med vanilje
3 Æg
1 dl Ahornsirup
60 g Fuldkornsspeltmel (ca. 1 dl)
50 g Grofthakkede mandler
4 spsk Kakaopulver
½ tsk Bagepulver
Pynt og tilbehør
75 g Blåbær
1 tsk Flagesalt
2 dl Skyr med vanilje
Spiselige blomster, fx hornvioler