Flødebolle-brownies

1 time 10 min
Arbejdstid: 1 time 5 min
Flødebolle-brownies

Flødebolle-brownies er en fusion mellem flødeboller og brownies. Fusionen mellem to lækkerier kan nogle gange blive til noget som er dobbelt så godt! Og det er tilfældet med fusionen mellem brownien og flødebollen. Det bløde hvide flødebolleskum klæder den mørke brownie rigtig godt - både visuelt og smagsmæssigt. Så top din brownie med flødebolleskum næste gang du vil gøre lidt ekstra ud af kagebordet.

Ingredienser

Brownie

250 g Smør
150 g Mørk chokolade i små stykker
4 Æg
250 g Sukker (ca. 3 dl)
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
3 spsk Kakaopulver
½ tsk Groft salt

Flødebolleskum

¾ dl Æggehvide (ca. 75 g)
1 spsk Sukker
125 g Sukker
60 g Glukosesirup
½ dl Vand

Pynt

Smeltet mørk chokolade
Frysetørrede hindbær

Sådan gør du

Brownie

  • Smelt smør og chokolade i en gryde. Lad det køle lidt af.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel, kakao og salt sammen i en skål og vend blandingen i æggesnapsen. Vend chokoladeblandingen heri.
  • Hæld dejen i en firkantet form (ca. 20 x 30 cm) - foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen. Lad den køle helt af.

Flødebolleskum

  • Pisk æggehvider og sukker skummende i en røremaskine.
  • Bring sukker, glukosesirup og vand i kog i en lille gryde. Mål med et sukkertermometer temperaturen - den skal være 117°.
  • Hæld sukkermassen i en tynd stråle i æggehviderne under konstant piskning ved høj hastighed. Pisk i 5-7 min. til skummet er fast og sejt.
  • Fyld skummet i en sprøjtepose med en rund tylle.

Sådan samler du flødebolle-brownies

  • Stik brownien ud i runde kager (ca. 5 cm i diameter) - brug et glas eller en udstikkerform.
  • Placer kagerne på en bagerist. Sprøjt en top af flødebolleskum på kagerne.
  • Hæld lidt smeltet chokolade herpå (fordel chokoladen med en gaffel eller en sprøjtepose med et meget lille hul i) og pynt straks med frysetørrede hindbær, kokos eller nødder.
  • Stil dine flødebolle-brownies i køleskabet til serveringen.

Du kan også drysse dine flødebolle-brownies med kokos, lakrids, grønne pistaciekerner eller andre finthakkede nødder.

Brownies kan fryses - både med og uden flødebolleskum.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22095 kJ / 5281 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1632 kJ / 390 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4,6 % 4,4 g
Kulhydrat: 49,4 % 47,4 g
Fedt: 46 % 20,3 g
Relateret video Flødebolle-brownies

https://www.arla.dk/opskrifter/flodebolle-brownies/