Mini chokoladekager

Mini chokoladekager

60+ min
Fryseegnet
Mini chokoladekager er en lille kagehaps - en miniudgave af en lækker chokoladekage. Lav evt. flere slags minikager, så der er mulighed for at smage lidt forskelligt. Minikager er oplagte at servere til receptioner og buffeter. Disse mini chokoladekager består af en brownie bund med hindbærsylt indeni og en fløjlsblød chokoladecreme på toppen. Mini chokoladekagerne kan laves i god tid!
https://www.arla.dk/opskrifter/mini-chokoladekager/

Sådan gør du

Bagetid:

20-25 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Browniebund
  • Smelt smør og chokolade i en gryde.
  • Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps. Bland mel, kakao og salt og vend det i æggesnapsen. Vend chokoladeblandingen heri.
  • Hæld dejen i en bradepande (20 x 30 cm) - foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i ca. 20-25 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen, Lad kagen køle af.
  • Sæt bradepanden med brownie tildækket i køleskab eller fryser, gerne til næste dag. Den er nemmest at stikke flot ud, hvis den er helt koldt, evt. halvfrossen.
Hindbærsylt
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kom hindbær, sukker og citronsaft i en lille gryde og kog hindbærrene ca. 2 min. Mos hindbærrene med bagsiden af en ske.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i hindbærrene. Kom hindbærsylten i en sprøjtepose og læg den i køleskabet.
Chokoladecreme
  • Smelt chokoladen og lad den afkøle lidt.
  • Pisk smør og flormelis lyst og luftigt med en håndmixer. Tilsæt chokoladen og pisk videre.
  • Hæld fløden i lidt ad gangen og pisk til chokoladecremen er luftig.
  • Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
Sådan laver du mini chokoladekager
  • Udstik 24 cirkler (á ca. 4,5 cm) af den kolde eller halvfrosne browniebund. Lav en lille fordybning i hver cirkel, brug fx spidsen af en teske.
  • Klip et lille hul i sprøjteposen med hindbærsylt og sprøjt hindbær i hver fordybning - afslut med en lille top.
  • Sprøjt en top af chokoladecreme på hver kage. Pynt kagerne med frysetørrede hindbær, guldstøv og skovsyre.

De færdige mini chokoladekager kan fint stå 1-2 dage i køleskabet. De kan også fryses (uden skovsyre). Det er også muligt at fryse brownien, hindbærsylten og chokoladecremen usamlet. Chokoladecremen skal i så fald tø op ved stuetemperatur for at kunne sprøjtes op.

Hindbærsylten får den bedste konsistens, når der er mellem ½ og 1 blad husblas i - derfor anbefaler vi ¾ blad.

Energiindhold for hele retten:

20581 kJ / 4919 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1797 kJ / 430 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4 % 4,2 g
Kulhydrat: 39,4 % 41,7 g
Fedt: 56,6 % 27,5 g
Mere inspiration

Lav gerne flere slags minikager - de frister og smager...

Mini moussekage
60+ min
Mini moussekage
(2)
Relateret video
Talkage med brownie og flødebolleskum

Talkager kan laves på mange forskellige måder. Se her hvordan du laver en browniebund med flødebolleskum.

Ingredienser

Browniebund
150 g Smør
150 g Grofthakket mørk chokolade
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
3 Æg
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
2 spsk Kakaopulver
¼ tsk Fint salt
Hindbærsylt
¾ blad Husblas
75 g Hindbær
1 spsk Sukker
1 spsk Friskpresset citronsaft
Chokoladecreme
100 g Grofthakket mælkechokolade
100 g Blødt smør
100 g Flormelis
3 spsk Piskefløde
Pynt
Frysetørrede hindbær
Guldstøv
Skovsyre