Mini chokoladekager
Mini chokoladekager er en lille kagehaps - en miniudgave af en lækker chokoladekage. Lav evt. flere slags minikager, så der er mulighed for at smage lidt forskelligt. Minikager er oplagte at servere til receptioner og buffeter. Disse mini chokoladekager består af en brownie bund med hindbærsylt indeni og en fløjlsblød chokoladecreme på toppen. Mini chokoladekagerne kan laves i god tid!
Ingredienser
Browniebund
150 g
Smør
|
|
---|---|
150 g
Grofthakket mørk chokolade
|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
3
Æg
|
|
75 g
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
|
|
2 spsk
Kakaopulver
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
Hindbærsylt
¾ blad
Husblas
|
|
---|---|
75 g
Hindbær
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Chokoladecreme
100 g
Grofthakket mælkechokolade
|
|
---|---|
100 g
Blødt smør
|
|
100 g
Flormelis
|
|
3 spsk
Piskefløde
|
Pynt
Frysetørrede hindbær
|
|
---|---|
Guldstøv
|
|
Skovsyre
|
Sådan gør du
Browniebund
Hindbærsylt
Chokoladecreme
Sådan laver du mini chokoladekager
De færdige mini chokoladekager kan fint stå 1-2 dage i køleskabet. De kan også fryses (uden skovsyre). Det er også muligt at fryse brownien, hindbærsylten og chokoladecremen usamlet. Chokoladecremen skal i så fald tø op ved stuetemperatur for at kunne sprøjtes op.
Hindbærsylten får den bedste konsistens, når der er mellem ½ og 1 blad husblas i - derfor anbefaler vi ¾ blad.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20581 kJ / 4919 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1797 kJ / 430 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 4 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 39,4 % | 41,7 g |
Fedt: | 56,6 % | 27,5 g |
Talkager kan laves på mange forskellige måder. Se her hvordan du laver en browniebund med flødebolleskum.