Mini chokoladekager

23 timer 30 min
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
Mini chokoladekager

Mini chokoladekager er en lille kagehaps - en miniudgave af en lækker chokoladekage. Lav evt. flere slags minikager, så der er mulighed for at smage lidt forskelligt. Minikager er oplagte at servere til receptioner og buffeter. Disse mini chokoladekager består af en brownie bund med hindbærsylt indeni og en fløjlsblød chokoladecreme på toppen. Mini chokoladekagerne kan laves i god tid!

Ingredienser

Browniebund

150 g Smør
150 g Grofthakket mørk chokolade
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
3 Æg
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
2 spsk Kakaopulver
¼ tsk Fint salt

Hindbærsylt

¾ blad Husblas
75 g Hindbær
1 spsk Sukker
1 spsk Friskpresset citronsaft

Chokoladecreme

100 g Grofthakket mælkechokolade
100 g Blødt smør
100 g Flormelis
3 spsk Piskefløde

Pynt

Frysetørrede hindbær
Guldstøv
Skovsyre

Sådan gør du

Browniebund

  • Smelt smør og chokolade i en gryde.
  • Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps. Bland mel, kakao og salt og vend det i æggesnapsen. Vend chokoladeblandingen heri.
  • Hæld dejen i en bradepande (20 x 30 cm) - foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i ca. 20-25 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen. Lad kagen køle af.
  • Sæt bradepanden med brownie tildækket i køleskab eller fryser, gerne til næste dag. Den er nemmest at stikke flot ud, hvis den er helt koldt, evt. halvfrossen.

Hindbærsylt

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kom hindbær, sukker og citronsaft i en lille gryde og kog hindbærrene ca. 2 min. Mos hindbærrene med bagsiden af en ske.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i hindbærrene. Kom hindbærsylten i en sprøjtepose og læg den i køleskabet.

Chokoladecreme

  • Smelt chokoladen og lad den afkøle lidt.
  • Pisk smør og flormelis lyst og luftigt med en håndmixer. Tilsæt chokoladen og pisk videre.
  • Hæld fløden i lidt ad gangen og pisk til chokoladecremen er luftig.
  • Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.

Sådan laver du mini chokoladekager

  • Udstik 24 cirkler (á ca. 4,5 cm) af den kolde eller halvfrosne browniebund. Lav en lille fordybning i hver cirkel, brug fx spidsen af en teske.
  • Klip et lille hul i sprøjteposen med hindbærsylt og sprøjt hindbær i hver fordybning - afslut med en lille top.
  • Sprøjt en top af chokoladecreme på hver kage. Pynt kagerne med frysetørrede hindbær, guldstøv og skovsyre.

De færdige mini chokoladekager kan fint stå 1-2 dage i køleskabet. De kan også fryses (uden skovsyre). Det er også muligt at fryse brownien, hindbærsylten og chokoladecremen usamlet. Chokoladecremen skal i så fald tø op ved stuetemperatur for at kunne sprøjtes op.

Hindbærsylten får den bedste konsistens, når der er mellem ½ og 1 blad husblas i - derfor anbefaler vi ¾ blad.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20581 kJ / 4919 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1797 kJ / 430 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4 % 4,2 g
Kulhydrat: 39,4 % 41,7 g
Fedt: 56,6 % 27,5 g
Relateret video Talkage med brownie og flødebolleskum

Talkager kan laves på mange forskellige måder. Se her hvordan du laver en browniebund med flødebolleskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/mini-chokoladekager/