Mini chokoladekager

Mini chokoladekager

60+ min
Fryseegnet
Mini chokoladekager er en lille kagehaps - en miniudgave af en lækker chokoladekage. Lav evt. flere slags minikager, så der er mulighed for at smage lidt forskelligt. Minikager er oplagte at servere til receptioner og buffeter. Disse mini chokoladekager består af en brownie bund med hindbærsylt indeni og en fløjlsblød chokoladecreme på toppen. Mini chokoladekagerne kan laves i god tid!

Sådan gør du

Browniebund
  • Smelt smør og chokolade i en gryde.
  • Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps. Bland mel, kakao og salt og vend det i æggesnapsen. Vend chokoladeblandingen heri.
  • Hæld dejen i en bradepande (20 x 30 cm) - foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen og lad den køle af.
  • Sæt bradepanden med brownie tildækket i køleskab eller fryser, gerne til næste dag. Den er nemmest at stikke flot ud, hvis den er helt koldt, evt. halvfrossen.
Hindbærsylt
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kom hindbær, sukker og citronsaft i en lille gryde og kog hindbærrene ca. 2 min. Mos hindbærrene med bagsiden af en ske.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i hindbærrene. Kom hindbærsylten i en sprøjtepose og læg den i køleskabet.
Chokoladecreme
  • Smelt chokoladen og lad den afkøle lidt.
  • Pisk smør og flormelis lyst og luftigt med en håndmixer. Tilsæt chokoladen og pisk videre.
  • Hæld fløden i lidt ad gangen og pisk til chokoladecremen er luftig.
  • Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
Sådan laver du mini chokoladekager
  • Udstik 24 cirkler (á ca. 4,5 cm) af den kolde eller halvfrosne browniebund. Lav en lille fordybning i hver cirkel, brug fx spidsen af en teske.
  • Klip et lille hul i sprøjteposen med hindbærsylt og sprøjt hindbær i hver fordybning - afslut med en lille top.
  • Sprøjt en top af chokoladecreme på hver kage. Pynt kagerne med frysetørrede hindbær, guldstøv og skovsyre.
Bagetid
  • 20-25 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.
Mere inspiration

Lav gerne flere slags minikager - de frister og smager...

Mini moussekage
60+ min
Mini moussekage
(1)
Velbekomme!
Forbered i god tid

De færdige mini chokoladekager kan fint stå 1-2 dage i køleskabet. De kan også fryses (uden skovsyre). Det er også muligt at fryse brownien, hindbærsylten og chokoladecremen usamlet. Chokoladecremen skal i så fald tø op ved stuetemperatur for at kunne sprøjtes op.

Bemærk

Hindbærsylten får den bedste konsistens, når der er mellem ½ og 1 blad husblas i - derfor anbefaler vi ¾ blad.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20614 kJ / 4927 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1800 kJ / 430 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4 % 4,2 g
Kulhydrat: 39,3 % 41,7 g
Fedt: 56,7 % 27,6 g
Relateret video
Talkage med brownie og flødebolleskum

Talkager kan laves på mange forskellige måder. Se her hvordan du laver en browniebund med flødebolleskum.

Ingredienser

Browniebund
Smør
150 g
Grofthakket mørk chokolade
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
150 g
Æg
3
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
75 g
Kakaopulver
2 spsk
Fint salt
¼ tsk
Hindbærsylt
Husblas
¾ blad
Hindbær
75 g
Sukker
1 spsk
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Chokoladecreme
Grofthakket mælkechokolade
100 g
Blødt smør
100 g
Flormelis
100 g
3 spsk
Pynt
Frysetørrede hindbær
Guldstøv
Skovsyre