Mini moussekage

Mini moussekage

60+ min
Fryseegnet
Mini moussekage er en lille kagehaps - en miniudgave af en lækker moussekage. Lav evt. flere slags mini kager, så der er mulighed for at smage lidt forskelligt. Mini kager er oplagte at servere til receptioner og buffeter. Disse mini moussekager består af en nøddebund med jordbærmousse på toppen. Mini moussekager kan laves i god tid!

Sådan gør du

Nøddekagebund
  • Vend hasselnødder, hvedemel og sukker sammen i en skål. Rør det smeltede smør i.
  • Beklæd en bageform (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir og tryk dejen jævnt ud i formen. Forbag bunden midt i ovnen.
  • Rør imens smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen - rør godt imellem hvert. Tilsæt de hakkede mandler og hasselnøddekerner.
  • Tag bunden ud af ovnen og fordel nøddetoppingen herpå. Bag kagen færdig midt i ovnen og lad den køle af.
  • Tag den kolde kage ud af formen og fjern bagepapiret. Kom et rent stykke bagepapir i formen og læg kagen tilbage. Kom lagkageplast hele vejen rundt om kagen, skub plasten godt ned i formen.
Jordbærmousse
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Kom jordbær i en gryde sammen med sukker og citronsaft og kog dem i ca. 5 min. Blend jordbærrene til puré, fx med en stavblender.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i jordbærpureén. Lad blandingen køle af.
  • Pisk fløden til et let skum og vend den i jordbærpureén.
  • Hæld blandingen over nøddekagen og stil kagen på køl i min. 4 timer.
Sådan serverer du mini moussekager
  • Løft kagen ud af formen og fjern lagkageplasten.
  • Skær en tynd kant af hver side, så siderne står skarpe. Skær kagen i ca. 54 stykker (á ca. 3 x 3 cm).
  • Pynt mini kagerne med blåbær, pistacienøddekerner og spiselige blomster. Anret dem på et fad og server.
Bagetid
  • Forbagning: 12 min. ved 200° - traditionel ovn. Bagning med topping: 15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Lav gerne flere slags minikager - de frister og smager....

Mini fragilité
60+ min
Mini fragilité
(2)
Velbekomme!
Forbered i god tid

Den hele kage kan fint stå 1-2 dage i køleskabet, før den skæres ud. Den kan også fryses uden pynt.

Variation

Moussen kan tilberedes med alle slags bær, men husk at smage til. Syrlige bær kræver måske lidt mere sukker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

27201 kJ / 6501 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1580 kJ / 378 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 6,3 % 5,9 g
Kulhydrat: 32,8 % 30,4 g
Fedt: 60,9 % 26 g

Ingredienser

Nøddekagebund
Finthakkede hasselnøddekerner
125 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
150 g
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Smør - smeltet
125 g
Blødt smør
100 g
Sukker (ca. 2 dl)
175 g
Æg
2
Finthakkede mandler
125 g
Finthakkede hasselnøddekerner
125 g
Jordbærmousse
Husblas
3 blade
Friske eller frosne jordbær
300 g
Sukker
2 spsk
Friskpresset citronsaft
2 spsk
1½ dl
Pynt
Blåbær
50 g
Finthakkede usaltede pistacienødder
1 spsk
Spiselige blomster, evt. tørrede