Mini moussekage
5 timer
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Mini moussekage er en lille kagehaps - en miniudgave af en lækker moussekage. Lav evt. flere slags mini kager, så der er mulighed for at smage lidt forskelligt. Mini kager er oplagte at servere til receptioner og buffeter. Disse mini moussekager består af en nøddebund med jordbærmousse på toppen. Mini moussekager kan laves i god tid!
Ingredienser
Nøddekagebund
125 g
Finthakkede hasselnøddekerner
|
|
---|---|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
125 g
Smør - smeltet
|
100 g
Blødt smør
|
|
---|---|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
2
Æg
|
|
125 g
Finthakkede mandler
|
|
125 g
Finthakkede hasselnøddekerner
|
Jordbærmousse
3 blade
Husblas
|
|
---|---|
300 g
Friske eller frosne jordbær
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
Pynt
50 g
Blåbær
|
|
---|---|
1 spsk
Finthakkede usaltede pistacienødder
|
|
Spiselige blomster, evt. tørrede
|
Sådan gør du
Nøddekagebund
Jordbærmousse
Sådan serverer du mini moussekager
Den hele kage kan fint stå 1-2 dage i køleskabet, før den skæres ud. Den kan også fryses uden pynt.
Moussen kan tilberedes med alle slags bær, men husk at smage til. Syrlige bær kræver måske lidt mere sukker.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
27090 kJ / 6475 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1573 kJ / 376 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,3 g |
Protein: | 6,3 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 32,9 % | 30,4 g |
Fedt: | 60,8 % | 25,8 g |
Relateret video
Sådan bruger du husblas