Mini fragilité
Mini fragilité er en lille kagehaps - en miniudgave af en lækker fragilité, som er bunde af hasselnøddemarengs lagt sammen med kaffe-smørcreme. Lav evt. flere slags minikager, så der er mulighed for at smage lidt forskelligt. Minikager er oplagte at servere til receptioner og buffeter. Mini fragilité kan laves i god tid!
Ingredienser
Marengsbunde
125 g
Hasselnøddekerner
|
|
---|---|
5
Æggehvider (ca. 150 g)
|
|
200 g
Flormelis
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
Smørcreme
200 g
Blødt smør
|
|
---|---|
200 g
Flormelis
|
|
4 spsk
Meget stærk espressokaffe
|
Pynt
2 spsk
Flormelis
|
|
---|---|
1 spsk
Hasselnøddeflager
|
|
1 tsk
Knuste kaffebønner
|
Sådan gør du
Marengsbunde
Smørcreme
Sammenlægning
Sådan laver du mini fragilité
Fragilité er som navnet antyder skrøbelig og overfladen knækker, når den rulles. Det er ikke noget problem, da smørcremen fungerer som "lim". Selv hvis bunden er blevet ekstra sprød/skør (ovne er forskellige) og knækker skævt på forhånd, så fortvivl ikke - rul så godt og stramt som muligt, og form så rullen ved hjælp af papiret.
Fragilitérullerne kan fryses. Tø dem lidt, før de skæres, da det flotteste snit skæres i en halvfrossen rulle. Smørcremen kan opbevares flere dage i køleskabet eller fryses, men skal have stuetemperatur for at kunne sprøjtes op. Du kan også fryse mini fragilité helt færdigpyntede og klar til servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16716 kJ / 3995 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1729 kJ / 413 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 3,7 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 45,7 % | 46,5 g |
Fedt: | 50,6 % | 23,6 g |