Blondie - hvid brownie

Blondie - hvid brownie

60+ min
Fryseegnet
Fantastisk lækker hvid brownie - også kaldet blondie. Forskellen på en brownie og en blondie er primært at en blondie er lavet på hvid chokolade. Citron og creme fraiche spiller syrligt op til den hvide chokolade - smagen er som en bid af himlen. Denne nemme blondie smager friskt og lækkert af citron. Her er den pyntet med lyserøde glaserede mandler - også kaldet dronningemandler, men du kan pynte, som du synes. Blondien er een skøn og anderledes bradepandekage og den er god at tage med på farten - og kan laves et par dage i forvejen.
https://www.arla.dk/opskrifter/hvid-brownie/

Sådan gør du

Blondie
  • Lad smør og 200 g af chokoladen smelte i en gryde ved svag varme og under omrøring. Fjern gryden fra varmen og lad chokoladeblandingen køle let af.
  • Pisk æg, sukker og vanilje lyst og luftigt. Tilsæt chokoladeblandingen og vend creme fraiche og mel i dejen.
  • Vend forsigtigt resten af chokoladen, citronskal og mandler i.
  • Fordel dejen i en form (ca. 20 x 30 cm) foret med bagepapir.
  • Hak mandlerne groft og fordel dem på den ubagte kage.
  • Bag kagen midt i ovnen ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn - til den er gylden. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.
  • Skær kagen i 24 firkanter på ca. 5x5 cm - 6 baner på den lange led og 4 på den korte.

Bag gerne kagen dagen før du skal bruge den.

Dronningmandler kan erstattes med almindelige mandler. Ønsker du en endnu lysere blondie - så erstat dronningemandlerne med syltet citronskal i strimler.

Energiindhold for hele retten:

21443 kJ / 5125 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1687 kJ / 403 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 7,3 % 7,2 g
Kulhydrat: 32,8 % 32,5 g
Fedt: 59,9 % 27,3 g
Mere inspiration

Den klassiske og virkelig lækre opskrift på brownies.

Brownies
60+ min
Brownies
(1892)
Relateret video
Blondie

Ingredienser

Blondie
100 g Smør
300 g Grofthakket hvid chokolade
3 Æg
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
2 tsk Vaniljesukker
250 g Creme fraiche
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
2 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
100 g Grofthakkede mandler
Pynt
75 g Glaserede mandler, fx dronningemandler