Blondie - hvid brownie
Fantastisk lækker hvid brownie - også kaldet blondie. Forskellen på en brownie og en blondie er primært at en blondie er lavet på hvid chokolade. Citron og creme fraiche spiller syrligt op til den hvide chokolade - smagen er som en bid af himlen. Denne nemme blondie smager friskt og lækkert af citron. Her er den pyntet med lyserøde glaserede mandler - også kaldet dronningemandler, men du kan pynte, som du synes. Blondien er en skøn og anderledes bradepandekage og den er god at tage med på farten - og kan laves et par dage i forvejen.
Ingredienser
Blondie
100 g
Smør
|
|
---|---|
300 g
Grofthakket hvid chokolade
|
|
3
Æg
|
|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
250 g
Creme fraiche
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
|
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
100 g
Grofthakkede mandler
|
Pynt
75 g
Glaserede mandler, fx dronningemandler
|
---|
Sådan gør du
Blondie
Bag gerne kagen dagen før du skal bruge den.
Dronningmandler kan erstattes med almindelige mandler. Ønsker du en endnu lysere blondie - så erstat dronningemandlerne med syltet citronskal i strimler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
21443 kJ / 5125 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1687 kJ / 403 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 7,3 % | 7,2 g |
Kulhydrat: | 32,8 % | 32,5 g |
Fedt: | 59,9 % | 27,3 g |