Blondie - hvid brownie

Blondie - hvid brownie

60+ min
Fryseegnet
Fantastisk lækker hvid brownie - også kaldet blondie. Forskellen på en brownie og en blondie er primært at en blondie er lavet på hvid chokolade. Citron og cremefraiche spiller syrligt op til den hvide chokolade - smagen er som en bid af himlen. Blondie er en nem hvid chokoladekage med masser af smag. Denne nemme blondie smager friskt og lækkert af citron. Her er den pyntet med lyserøde glaserede mandler - også kaldet dronningemandler, men du kan pynte som du synes. Blondien er een skøn og anderledes bradepandekage og den er god at tage med på farten - og kan laves et par dage i forvejen.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Blondie
  • Lad smør og 200 g af chokoladen smelte i en gryde ved svag varme og under omrøring. Fjern gryden fra varmen og lad chokoladeblandingen køle let af. Pisk æg, sukker og vanilje lyst og luftigt. Tilsæt chokoladeblandingen og vend cremefraiche og mel i dejen. Vend forsigtigt resten af chokoladen, citronskal og mandler i. Fordel dejen i en form (ca. 20 x 30 cm) foret med bagepapir. Hak mandlerne groft og fordel dem på den ubagte kage. Bag kagen midt i ovnen til den er gylden. Skær kagen i 24 firkanter på ca. 5x5 cm - 6 baner på den lange led og 4 på den korte.
Tip

Bag gerne kagen dagen før du skal bruge den.

Variation

Dronningmandler kan erstattes med almindelige mandler. Ønsker du en endnu lysere blondie - så erstat dronningemandlerne med syltet citronskal i strimler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21443 kJ / 5125 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1687 kJ / 403 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 7,3 % 7,2 g
Kulhydrat: 32,8 % 32,5 g
Fedt: 59,9 % 27,3 g
Mere inspiration

Den klassiske og virkelig lækre opskrift på brownies

Brownies
60+ min
Brownies
(1732)
Relateret video
Blondie

Ingredienser

Blondie
Smør
100 g
Grofthakket hvid chokolade
300 g
Æg
3
Sukker (ca. 1¾ dl)
150 g
Vaniljesukker
2 tsk
Creme fraiche
250 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
125 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk
Grofthakkede mandler
100 g
Pynt
Glaserede mandler, fx dronningemandler
75 g