Hvid chokoladekage med sprød bund

Hvid chokoladekage med sprød bund

60+ min
Prøv denne lækre hvide chokoladekage med en sprød bund af mørdej. Chokoladekagen har et fyld af friske hindbær, lime og mandler.

Sådan gør du

Sprød bund
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i mel og flormelis. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk dejen ud i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik dejen med en gaffel og forbag den midt i ovnen.
Hvid chokoladekage
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland smør og fløde og vend det i æggeblandingen. Bland mel, chokolade og mandler og vend det forsigtigt i æggeblandingsen sammen med hindbær, limeskal og -saft. Tag den forbagte bund ud og hæld dejen herpå. Bag kagen færdig midt i ovnen. Dæk overfladen af kagen med et stykke bagepapir de sidste 15 min. af bagetiden. Lad kagen køle af på en bagerist i ca. ½ time. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af på bageristen.
Pyntning
  • Rør, med et piskeris, flødeost, flormelis og limesaft sammen. Pisk fløden til et fast skum og vend det i flødeostblandingen. Fordel flødeostecremen på kagen og pynt med limeskal og hindbær.
Bagetid for bund
  • Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagetid for kagen
  • Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tip

Du kan fryse kagen uden flødeostecreme og pynt på toppen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

23365 kJ / 5584 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1476 kJ / 353 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 5,8 % 5 g
Kulhydrat: 33,6 % 29,2 g
Fedt: 60,6 % 24,2 g

Ingredienser

Koldt smør
75 g
Hvedemel (ca. 1½ dl)
100 g
Flormelis
1½ spsk
Vand
1 tsk
Hvid chokoladekage
Æg
3
Sukker (ca. 1½ dl)
150 g
Smør - smeltet
100 g
1½ dl
Hvedemel (ca. 2 dl)
125 g
Hvid chokolade i mindre stykker
150 g
Grofthakkede mandler
100 g
Friske hindbær
125 g
Limeskal (usprøjtet)
2½ tsk
Friskpresset limesaft
2 spsk
50 g
Flormelis
3 spsk
Friskpresset limesaft
1 spsk
1 dl
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk
Friske hindbær
100 g