Hvid chokoladekage med sprød bund

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(51 vurderinger)

60+ min

Prøv denne lækre hvide chokoladekage med en sprød bund af mørdej. Chokoladekagen har et fyld af friske hindbær, lime og mandler.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

8-10 stykker

Opskriften gælder for 1 kage

  • 75 g koldt smør
  • 100 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 1½ spsk flormelis
  • 1 tsk vand

Hvid chokoladekage

  • 3 æg
  • 150 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 100 g smør - smeltet
  • 1½ dl Karolines Køkken® Flødefraiche 30% Flødefraiche 30%
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 150 g hvid chokolade i mindre stykker
  • 100 g grofthakkede mandler
  • 125 g friske hindbær
  • 2½ tsk limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • friske hindbær
  • limeskal (usprøjtet)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Sprød bund

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i mel og flormelis. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk dejen ud i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik dejen med en gaffel og forbag den midt i ovnen.

Hvid chokoladekage

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland smør og flødefraiche og vend det i æggeblandingen. Bland mel, chokolade og mandler og vend det forsigtigt i æggeblandingsen sammen med hindbær, limeskal og -saft. Tag den forbagte bund ud og hæld dejen herpå. Bag kagen færdig midt i ovnen. Dæk overfladen af kagen med et stykke bagepapir de sidste 15 min. af bagetiden. Lad kagen køle af på en bagerist i ca. ½ time. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af på bageristen. Pisk flødefraiche og fordel den på kagen. Pynt med hindbær og limeskal.

Bagetid for bund

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid for kagen

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Du kan fryse kagen uden pynt og flødefraiche på toppen.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 22030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Hvid dessertvin på druen chenin blanc fra Loire i Frankrig, en coteaux du layon Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til chokolade

Andre gode forslag