Marcipankage med hvid chokoladecreme

Marcipankage med hvid chokoladecreme

60+ min
Skøn marcipankage med creme af hvid chokolade, piskefløde og vaniljekorn. Kumquats kan skiftes ud med appelsin eller mandarin.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time. ved 175°.

Hvid chokoladecreme
  • Bring fløde og vaniljekorn i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør til den er opløst. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.
Marcipankage
  • Kom smør, marcipan, sukker, citronskal og -saft i en foodprocessor og hak blandingen i ca. ½ min. Tilsæt æg og mel skiftevis og kør til dejen er glat. Vend mandler og bagepulver i dejen.
  • Beklæd bunden af en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir. Kom dejen i formen og bag kagen midt i ovnen. Vend kagen ud på et stykke bagepapir - på en rist. Fjern det bagepapir som sidder på bunden og lad kagen køle af.
  • Flæk kagen med en brødkniv. Læg bunden på et kagefad eller en stor tallerken. Stænk bunden med grand marnier. Pisk den hvide chokoladecreme luftig med en håndmixer. Fordel cremen på kagebunden og læg forsigtigt toppen på.
Ved serveringen
  • Pynt kagen med flormelis og fordel frugten rundt om kagen.
Tips
  • Kagen kan laves dagen i forvejen.
  • I stedet for kumquats kan du anvende appelsiner skåret i både.
Energiindhold for hele retten:

27562 kJ / 6587 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1362 kJ / 325 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 5,7 % 4,5 g
Kulhydrat: 32,7 % 26,2 g
Fedt: 60,7 % 22,4 g
Alkohol: 0,9 %
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Hvid chokoladecreme
3 dl Piskefløde
1 Vaniljestang - kornene herfra
200 g Finthakket hvid chokolade
Marcipankage
200 g Smør i tern
200 g Marcipan i tern
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
4 Æg
150 g Hvedemel (ca 2½ dl)
50 g Finthakkede, smuttede mandler
2 tsk Bagepulver
3 spsk Appelsinlikør, fx grand marnier
Pynt
Smeltet hvid chokolade
Flormelis
Tilbehør
½ Ananas skåret i trekanter (ca. 300 g)
100 g Ananaskirsebær
100 g Kumquats i halve