Marcipankage med hvid chokoladecreme
60+ min

Marcipankage med hvid chokoladecreme

Skøn marcipankage med creme af hvid chokolade, piskefløde og vaniljekorn. Kumquats kan skiftes ud med appelsin eller mandarin.
Bedømmelse (37 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marcipankage med hvid chokoladecreme

Skøn marcipankage med creme af hvid chokolade, piskefløde og vaniljekorn. Kumquats kan skiftes ud med appelsin eller mandarin.

10 stykker pr. kage

Antal portioner

Hvid chokoladecreme

Marcipankage

  • 200 g smør i tern
  • 200 g ren, rå marcipan i tern
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 4 æg
  • 150 g hvedemel (ca 2½ dl)
  • 50 g finthakkede, smuttede mandler
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 spsk appelsinlikør, fx grand marnier

Pynt

  • smeltet hvid chokolade
  • flormelis

Tilbehør

  • ½ ananas skåret i trekanter (ca. 300 g)
  • 100 g ananaskirsebær
  • 100 g kumquats i halve

Fremgangsmåde:

Hvid chokoladecreme

Bring fløde og vaniljekorn i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør til den er opløst. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.

Marcipankage

Kom smør, marcipan, sukker, citronskal og -saft i en foodprocessor og hak blandingen i ca. ½ min. Tilsæt æg og mel skiftevis og kør til dejen er glat. Vend mandler og bagepulver i dejen.

Beklæd bunden af en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir. Kom dejen i formen og bag kagen midt i ovnen. Vend kagen ud på et stykke bagepapir - på en rist. Fjern det bagepapir som sidder på bunden og lad kagen køle af.

Flæk kagen med en brødkniv. Læg bunden på et kagefad eller en stor tallerken. Stænk bunden med grand marnier. Pisk den hvide chokoladecreme luftig med en håndmixer. Fordel cremen på kagebunden og læg forsigtigt toppen på.

Ved serveringen

Pynt kagen med flormelis og fordel frugten rundt om kagen.

Tips

Kagen kan laves dagen i forvejen.

I stedet for kumquats kan du anvende appelsiner skåret i både.

Bagetid

Ca. 1 time. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 29100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 59 %
  • Alkohol: 1 %
Print