Marcipankage med hvid chokoladecreme
5 timer
•
Arbejdstid: 1 time
•
Skøn marcipankage med creme af hvid chokolade, piskefløde og vaniljekorn. Kumquats kan skiftes ud med appelsin eller mandarin.
Ingredienser
Hvid chokoladecreme
3 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1
Vaniljestang - kornene herfra
|
|
200 g
Finthakket hvid chokolade
|
Marcipankage
200 g
Smør i tern
|
|
---|---|
200 g
Marcipan i tern
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
4
Æg
|
|
150 g
Hvedemel (ca 2½ dl)
|
|
50 g
Finthakkede, smuttede mandler
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
3 spsk
Appelsinlikør, fx grand marnier
|
---|
Pynt
Smeltet hvid chokolade
|
|
---|---|
Flormelis
|
Tilbehør
½
Ananas skåret i trekanter (ca. 300 g)
|
|
---|---|
100 g
Ananaskirsebær
|
|
100 g
Kumquats i halve
|
Sådan gør du
Hvid chokoladecreme
Marcipankage
Anretning
Ved serveringen
Kagen kan laves dagen i forvejen.
I stedet for kumquats kan du anvende appelsiner skåret i både.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
27340 kJ / 6534 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1351 kJ / 323 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 5,7 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 32,9 % | 26,2 g |
Fedt: | 60,5 % | 22,1 g |
Alkohol: | 0,9 % |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.