Boller op, boller ned... Fastelavnsboller med vaniljecreme og marcipanremonce. Fyld og pynt kan varieres efter smag og behag og hjemmelavede fastelavnsboller med creme er bare lækre. Følger du anvisningerne er det også nemme fastelavnsboller, selv om det ikke ser sådan ud, med både creme og remonce. Fastelavnsbollerne kan ovenikøbet forberedes i god tid og opbevares på køl.
Uha det smager da dejligt til fastelavnsbollerne!
17374 kJ / 4152 kcal
1322 kJ / 316 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 7 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 55,5 % | 43,2 g |
Fedt: | 37,5 % | 13,4 g |
Fyldet kan varieres i en uendelighed, prøv fx med marmelade (ca. 1 tsk i hver bolle), hakket chokolade, et stykke blød nougat eller marcipan, æbletern, nutella - enten alene eller i forskellige kombinationer, fx remonce/hindbærmarmelade, creme/chokolade eller marcipan/æble.
Prøv også at tilsætte citronsaft eller -skal til glasuren (hvid) - det giver et frisk og syrligt modspil til den søde bolle. Fastelavnsbollerne kan også pyntes med sigtet flormelis i stedet for glasur.
Forbered evt. fastelavnsbollerne aftenen før. Efterhæv de formede boller i køleskabet natten over og bag dem lige inden servering.
Kan fryses inden bagning. Lad fastelavnsbollerne tø 1 døgn i køleskabet, hvorefter de stilles ca. 1 time ved stuetemperatur. Bag derefter bollerne som beskrevet. De bagte fastelavnsboller kan også fryses uden glasur og pynt.