Fastelavnsbollerne kan fyldes med mange forskellige lækkerier. Prøv fx pistaciemasse, æbletern, lys chokolade, mørk chokolade, ruby chokolade, remonce med krydderier eller citrusskal, fyldte chokolader, et stykke af en chokoladebar, dulche de leche, Nutella, karamelcreme og alle slags syltetøj . Kun fantasien sætter grænser.
Det er vigtigt, at dejen ikke bliver for tør og at den æltes grundigt. Det er meget lettere at lukke fastelavnsbollerne, hvis dejen er fugtig og elastisk. Har børnene svært ved at lukke fastelavnsbollerne selv, så bag dem evt. i muffinsforme - så gør det ikke noget, at fyldet flyder lidt ud. Husk at lade fastelavnsbollerne hæve godt op, inden de bages. Et tip er at lade fastelavnsbollerne efterhæve i ovnen - sæt temperaturen på 30° hvis muligt - eller tænd ovnen kort tid på fx 50° og sluk den igen, når du sætter fastelavnsbollerne ind i ovnen til efterhævning.
Fastelavnsbollerne kan fryses inden bagning. Lad fastelavnsbollerne tø 1 døgn i køleskabet, hvorefter de stilles til efterhævning ca. 1 time ved stuetemperatur - det er vigtigt at fastelavnsbollerne hæver godt op. Bag derefter fastelavnsbollerne som beskrevet i opskriften. De bagte fastelavnsboller kan også fryses uden glasur og pynt.
18671 kJ / 4462 kcal
1383 kJ / 331 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 5,9 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 54,8 % | 44,6 g |
Fedt: | 39,3 % | 14,7 g |
Uha det smager da dejligt til fastelavnsbollerne!
Boller op, boller ned... Fastelavnsboller med vaniljecreme og marcipanremonce - eller hvad du ellers har lyst til! Fyld og pynt kan varieres efter smag og behag - fyld fx dine fastelavnsboller med Nutella, Dulce de leche, syltetøj, kirsebær, stykker af marcipanbrød eller hvad du kan finde på. Kun fantasien sætter grænser for fyld i fastelavnsboller. Følger du opskriften trin-for-trin, så er fastelavnsbollerne faktisk ret nemme at bage – også med børn i køkkenet.
1 dl
Mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
125 g
Blødt smør
|
|
1
Æg
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
350 g
Hvedemel (ca. 6 dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
2 dl
Mælk
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1 spsk
Hvedemel eller majsstivelse
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
75 g
Blødt smør
|
|
---|---|
75 g
Sukker
|
|
75 g
Marcipan
|
Mælk eller sammenpisket æg til pensling
|
---|
Glasur i forskellige farver eller chokoladeganache
|
|
---|---|
Frysetørrede hindbær, nødder, chokolade, krymmel eller spiselige blomster
|