Den absolutte ultimative fastelavnsbolle er en Mariebolle. Usandsynligt lækre sprøde og svampede boller af vandbakkelsesdej, bagt med sprødt mørdejslåg og fyldt ed lækker råcreme. En cremebolle som kræver lidt mere tid i køkkenet, men som er hele arbejdet være. Marieboller er oplagt at servere til fastelavn, men vi er sikre på at den vil blive værdsat uanset lejligheden.
Prøv også denne svenske udgave af fastelavnsboller.
Du kan forberede mariebollerne og have dem stående tildækket i køleskabet i ca. 3 dage. Bag dem efterhånden som du får gæster. Stadig midt i ovnen ved 200° i 30-40 min. De bliver lidt mørkere indvendig efter 2. dage.
25018 kJ / 5979 kcal
1367 kJ / 327 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 6,2 % | 5 g |
Kulhydrat: | 28 % | 22,6 g |
Fedt: | 65,8 % | 24,3 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.