Marieboller med råcreme
)
Den absolutte ultimative fastelavnsbolle er en Mariebolle. Usandsynligt lækre sprøde og svampede boller af vandbakkelsesdej, bagt med sprødt mørdejslåg og fyldt med den bedste råcreme. En cremebolle som kræver lidt mere tid i køkkenet, men som er hele arbejdet værd. Marieboller er oplagt at servere til fastelavn, men vi er sikre på at den vil blive værdsat uanset lejligheden.
Ingredienser
Mørdej
150 g
Koldt smør
|
|
---|---|
250 g
Hvedemel (ca. 4 dl)
|
|
75 g
Flormelis (ca. 1½ dl)
|
|
1
Æg
|
Vandbakkelsesdej
3 dl
Vand
|
|
---|---|
150 g
Smør
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
4
Sammenpiskede æg
|
Råcreme
4
Æggeblommer
|
|
---|---|
4 spsk
Flormelis
|
|
1
Vaniljestang - kornene herfra
|
|
4 dl
Piskefløde
|
Pensling
Sammenpisket æggehvider
|
---|
Pynt
Flormelis
|
---|
Sådan gør du
Mørdej
Vandbakkelsesdej
Sådan laver du Marieboller
Råcreme
Du kan forberede mariebollerne og have dem stående tildækket i køleskabet i ca. 3 dage. Bag dem efterhånden som du får gæster. Stadig midt i ovnen ved 200° i 30-40 min. De bliver lidt mørkere indvendig efter 2. dage.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
24819 kJ / 5932 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1349 kJ / 322 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 5,8 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 28,8 % | 22,8 g |
Fedt: | 65,4 % | 23,8 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
