Semlor

Semlor

60+ min
Semlor er det svenske bud på en klassisk fastelavnbolle. Vores semlor er udviklet af svenskere til svenskere, og det siges at de er "världens godaste semlor". Vi synes også semlor smager rigtig dejligt - og denne opskrift er nem at følge. Bag og spis semlor, når du har lyst - også selv om det ikke er fastelavn.

Sådan gør du

Dej til semlor
  • Lun mælken til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Lad bollerne efterhæve tildækket på en plade med bagepapir i yderligere 1 time.
  • Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen.
Fyld
  • Skær toppen af bollen og tag krummen ud. Skær toppen til en pæn trekant.
  • Bland krummen med marcipan, mælk og mandler og kom blandingen tilbage i bollen.
  • Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl.
  • Sprøjt fløde på bollerne, sæt låget på, drys med flormelis og server straks.
Bagetid
  • Ca. 10 min. ved 200° - varmluft.
Mere inspiration

Er du mere til den danske klassiske fastelavnsbolle, så får du opskriften her.

Velbekomme!
Variation

Du kan selvfølgelig fylde hullet i "semloren" med andet end marcipan - prøv fx med marmelade, rosiner, creme, chokolade - eller blandinger heraf.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22227 kJ / 5312 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1301 kJ / 311 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 7,8 % 5,9 g
Kulhydrat: 38,6 % 29,5 g
Fedt: 53,6 % 18,9 g

Ingredienser

Dej til semlor
Mælk
2 dl
Gær
25 g
Hvedemel (ca. 7 dl)
425 g
Æg
1
Groft salt
½ tsk
Stødt kardemomme
1 tsk
Sukker
1 dl
Blødt smør
100 g
Pisket æg til pensling
1
Fyld
Revet marcipan
150 g
Mælk
1½ dl
Grofthakkede mandler
1 dl