Semlor
2 timer 15 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Semlor er det svenske bud på en klassisk fastelavnbolle. Vores semlor er udviklet af svenskere til svenskere, og det siges at de er "världens godaste semlor". Vi synes også semlor smager rigtig dejligt - og denne opskrift er nem at følge. Bag og spis semlor, når du har lyst - også selv om det ikke er fastelavn.
Ingredienser
Dej til semlor
2 dl
Mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
425 g
Hvedemel (ca. 7 dl)
|
|
1
Æg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
1 dl
Sukker
|
|
100 g
Blødt smør
|
1
Pisket æg til pensling
|
---|
Fyld
150 g
Revet marcipan
|
|
---|---|
1½ dl
Mælk
|
|
1 dl
Grofthakkede mandler
|
4 dl
Piskefløde pisket til let flødeskum
|
|
---|---|
Flormelis
|
Sådan gør du
Dej til semlor
Fyld
Du kan selvfølgelig fylde hullet i "semloren" med andet end marcipan - prøv fx med marmelade, rosiner, creme, chokolade - eller blandinger heraf.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
21909 kJ / 5236 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1284 kJ / 307 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 7,9 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 39,1 % | 29,5 g |
Fedt: | 53 % | 18,4 g |