Semlor

Semlor

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Semlor er det svenske bud på en klassisk fastelavnbolle. Vores semlor er udviklet af svenskere til svenskere, og det siges at det er "världens godaste semla"

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 stk

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 420 g hvedemel (ca. 7 dl)
  • 1 æg
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 dl sukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 pisket æg til pensling

Fyld

  • 1 dl mælk
  • 150 g ren, rå marcipan
  • 1 dl grofthakkede mandler

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Lun mælken til den er lillefingervarm.
  2. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
  4. Slå dejen godt sammen.
  5. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  6. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
  7. Tilsæt evt. resten af melet.
  8. Del dejen i 12 stykker og form dem til boller.
  9. Lad bollerne efterhæve tildækket på plader med bagepapir i yderligere 1 time.
  10. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen.

Fyld

  1. Skær toppen af bollen og tag ⅓ af krummen ud.
  2. Bland krummen med mælk, marcipan og mandler og kom blandingen tilbage i bollen.
  3. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl.
  4. Sprøjt fløde på bollerne, sæt låget på, drys med flormelis og server straks.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 22055 kJ / 5271 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,9 g
  • Protein: 8,2 %
  • Kulhydrat: 38,7 %
  • Fedt: 53,1 %

Print

Andre gode forslag