Fastelavnsboller med hindbærskum

Bedømmelse

(1 vurderinger)

Fastelavnsboller af flækkede vandbakkelser fyldt med lækker og luftig hindbærskum

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 stk

Hindbærskum

  • 3 blade husblas
  • 200 g frosne hindbær
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk vaniljesukker

Vandbakkelser

  • 2 dl vand
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 1 tsk sukker
  • 3 sammenpiskede æg

Glasur

  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 2 tsk vand

Pynt

  • frysetørrede hindbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Hindbærskum

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Bring hindbær, vand, sukker og vaniljesukker i kog i en lille tykbundet gryde. Kog det under omrøring i ca. 5 min. Træk husblassen op ad vandet med det vand der hænger ved. Smelt det i hindbærblandingen. Hæld blandingen i en skål og lad den køle af i køleskabet i ca. 1 time. Pisk fløden til let skum og vend den kolde hindbærblanding i. Stil hindbærskummet tildækket i køleskabet indtil brug - gerne i en sprøjtepose.

Vandbakkelser

Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom sukker og mel i på en gang og rør dejen godt sammen med en grydeske. Varm dejen godt igennem, til den slipper gryde og ske. Kom dejen i en røreskål og afkøl den lidt. Tilsæt de sammenpiskede æg lidt efter lidt under omrøring. Tilsæt evt. resten af æggeblandingen - dejen skal kunne formes til små toppe. Sæt med 2 spiseskeer eller med sprøjtepose 12 små toppe (ca. 6 cm i diameter) på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen, til de er hævede og gyldne. Luk ikke ovndøren op de første 10 min. af bagetiden, da vandbakkelserne let falder sammen. Tag en vandbakkelse ud efter endt bagetid og kontroller at den ikke falder sammen. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist i ca. ½ time.

Glasur

Bland flormelis og vand til en blank glasur.

Flæk vandbakkelserne og fyld dem med hindbærskum - gem lidt til pynt. Pynt med glasur, hindbærskum og frysetørrede hindbær.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 72 %

Print

Kilde: