Fastelavnsboller med hindbærskum

Fastelavnsboller med hindbærskum

Vandbakkelser fyldt med hindbærskum - en lækker og nem opskrift på fastelavnsboller, hvor hindbærskummet giver en frisk smag og smuk farve. Du kan være i god tid med vandbakkelsesdejen, da den kan fryses rå og bages på dagen. Og du skal kun forberede hindbærskum og glasur, inden du kan servere hjemmelavede fastelavnsboller.

Sådan gør du

Bagetid:

25-30 min. ved 200° - traditionel ovn.

Hindbærskum
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Bring hindbær, vand, sukker og vaniljesukker i kog i en lille tykbundet gryde. Kog det under omrøring i ca. 5 min.
  • Træk husblassen op ad vandet med det vand der hænger ved. Smelt det i hindbærblandingen. Hæld blandingen i en skål og lad den køle af i køleskabet i ca. 1 time.
  • Pisk fløden til let skum og vend den kolde hindbærblanding i. Stil hindbærskummet tildækket i køleskabet indtil brug - gerne i en sprøjtepose.
Vandbakkelser
  • Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom mel i, på én gang, og rør dejen kraftigt til den slipper gryde og ske. Fortsæt med at røre i dejen i ca. 1 min., så den ristes af.
  • Kom dejen i en skål og lad den køle af i ca. 5 min.
  • Pisk kraftigt, lidt efter lidt, æggene i dejen, indtil den er blank og kan formes til toppe.
  • Sæt med 2 spiseskeer eller med sprøjtepose 12 små toppe (ca. 6 cm i diameter) på en plade med bagepapir.
  • Bag vandbakkelserne midt i ovnen, til de er hævede og gyldne. Luk ikke ovndøren op de første 10 min. af bagetiden, da vandbakkelserne let falder sammen.
  • Tag en vandbakkelse ud efter endt bagetid og kontroller at den ikke falder sammen. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist i ca. ½ time.
Glasur
  • Bland flormelis og vand til en blank glasur.
Fastelavnsboller med hindbærskum
  • Flæk vandbakkelserne og fyld dem med hindbærskum - gem lidt til pynt.
  • Pynt med glasur, hindbærskum og frysetørrede hindbær.

Vil du opgradere fastelavnsbollen kan du tilføje kagecreme og/eller lidt hindbærmarmelade sammen med hindbærskummet.

Energiindhold for hele retten:

14596 kJ / 3489 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1042 kJ / 249 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 5,6 % 3,4 g
Kulhydrat: 20,5 % 12,5 g
Fedt: 73,9 % 20,8 g
Mere inspiration

Vil du opgradere fastelavnsbollen med kagecreme?

Ingredienser

Hindbærskum
3 blade Husblas
200 g Frosne hindbær
2 spsk Vand
2 spsk Sukker
½ tsk Vaniljesukker
½ liter Piskefløde
Vandbakkelser
2 dl Vand
100 g Smør
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
180 g Sammenpiskede æg
Glasur
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
2 tsk Vand
Pynt
Frysetørrede hindbær