Kagecreme

Kagecreme

Hjemmelavet klassisk kagecreme med vanilje - også kaldet vaniljecreme. Kom kagecreme i din lagkage, fastelavnsboller eller jordbærtærte. Opskriften på kagecreme kræver 5 ingredienser og et godt piskeris. Teknikken bag en fløjlsblød creme er, at du hele tiden pisker, til den er tyknet og kogt igennem. Hjemmelavet kagecreme er simpel at lave og smager fantastisk. Hvis du tilsætter flødeskum til den afkølede kagecreme, så har du den bedste konditorcreme.

Sådan gør du

  • Pisk mælk og æggeblommer let sammen i en tykbundet gryde. Pisk sukker, mel og vaniljekorn i gryden.
  • Bring blandingen i kog under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. - eller til melsmagen er væk.
  • Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af.
  • Pisk evt. kagecremen lind, inden den skal bruges.
Tip

Skift evt. vaniljestangen ud med 1 tsk vaniljepulver eller vaniljepasta.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1255 kJ / 300 kcal

Næringsindhold pr. 100g

468 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 17,1 % 4,7 g
Kulhydrat: 54,2 % 14,9 g
Fedt: 28,7 % 3,6 g
Mere inspiration

Sprøde medaljer med hjemmelavet kagecreme.

Medaljer
60+ min
Medaljer
(26)
Relateret video
Kagecreme

Ingredienser

Mælk
2 dl
Æggeblommer
2
Sukker
2 spsk
Hvedemel eller majsstivelse
1 spsk
Vaniljestang - kornene herfra, eller 1 tsk. vaniljesukker
1