Spinatpestocreme

Spinatpestocreme

15 min
Prøv denne smukke grønne pestocreme med spinat og hytteost. Brug den fx som sandwichspread eller som dip på et tapasbræt.
https://www.arla.dk/opskrifter/spinatpestocreme/

Sådan gør du

  • Kom solsikkekernerne på en tør pande og rist dem i ca. 5 min. ved jævn varme.
  • Kom dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser og kør til en grov creme. Smag til.

Rør evt. lidt vand i, hvis du ønsker en tyndere spinatpestocreme. Cremen kan laves med en stavblender, hvis hasselnøddekernerne er finthakkede.

Energiindhold for hele retten:

2711 kJ / 648 kcal

Næringsindhold pr. 100g

625 kJ / 149 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 30,7 % 11,3 g
Kulhydrat: 6,1 % 2,2 g
Fedt: 63,2 % 10,7 g

Ingredienser

75 g Solsikkekerner
250 g Hytteost
100 g Babyspinatblade
1 Fed hvidløg
1 tsk Fint salt
Friskkværnet peber