Rød pesto
10 min
•
&format=webp)
Lækker rød pesto med valnødder, soltørrede tomater, hvidløg og ost. Pestoen smager dejlig som tilbehør til ost, nye kartofler, på brød og sammen med pasta.
Ingredienser
75 g
Valnøddekerner eller mandler
|
|
---|---|
50 g
Soltørrede tomater
|
|
50 g
Fintrevet hård gul, fx parmesan ost - eller revet cheddar- og maasdammerost
|
|
1
Lille fed hvidløg i skiver
|
|
Et nip groft salt
|
|
1½ dl
Rapsolie
|
Sådan gør du
Du kan med fordel riste valnødderne/mandlerne på en tør pande, inden du blender dem. Det forstærker nøddesmagen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8287 kJ / 1981 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2648 kJ / 633 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,4 g |
Protein: | 5,3 % | 8,3 g |
Kulhydrat: | 3 % | 4,6 g |
Fedt: | 91,7 % | 65,6 g |
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær
Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.
