Rød pesto

Rød pesto

10 min
Lækker rød pesto med valnødder, soltørrede tomater, hvidløg og ost. Pestoen smager dejlig som tilbehør til ost, nye kartofler, på brød og sammen med pasta.

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor og kør til blandingen er finthakket.
  • Smag til.
  • Kom pestoen i et glas og opbevar den i køleskabet.
  • Pynt evt. med basilikum ved servering.
Tip

Du kan med fordel riste valnødderne/mandlerne på en tør pande, inden du blender dem. Det forstærker nøddesmagen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8289 kJ / 1981 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2648 kJ / 633 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 5,3 % 8,3 g
Kulhydrat: 3 % 4,6 g
Fedt: 91,7 % 65,7 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Valnøddekerner eller mandler
75 g
Soltørrede tomater
50 g
Fintrevet hård gul, fx parmesan ost - eller revet cheddar- og maasdammerost
50 g
Lille fed hvidløg i skiver
1
Et nip groft salt
Rapsolie
1½ dl