Rød pesto

Rød pesto

10 min
Lækker rød pesto med valnødder, soltørrede tomater, hvidløg og ost. Pestoen smager dejlig som tilbehør til ost, nye kartofler, på brød og sammen med pasta.
https://www.arla.dk/opskrifter/rod-pesto/

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor og kør til blandingen er finthakket.
  • Smag til.
  • Kom pestoen i et glas og opbevar den i køleskabet.
  • Pynt evt. med basilikum ved servering.

Du kan med fordel riste valnødderne/mandlerne på en tør pande, inden du blender dem. Det forstærker nøddesmagen.

Energiindhold for hele retten:

8289 kJ / 1981 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2648 kJ / 633 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 5,3 % 8,3 g
Kulhydrat: 3 % 4,6 g
Fedt: 91,7 % 65,7 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

75 g Valnøddekerner eller mandler
50 g Soltørrede tomater
50 g Fintrevet hård gul, fx parmesan ost - eller revet cheddar- og maasdammerost
1 Lille fed hvidløg i skiver
Et nip groft salt
1½ dl Rapsolie