Åben lasagne med aubergine og grønkålspesto
40 min
•
Den åbne lasagne med aubergine og grønkålspesto når du ønsker en hovedret uden kød - også til gæster. Grønkålspestoen smager fantastisk og gør lasagnen ekstra cremet. Den åbne lasagne er ikke kun en fryd for dine smagsløg, men også en fryd for øjnene. Det er en ret der imponerer dine gæster, både med smag og udseende - og så er det jo "bare" lasagne.
Ingredienser
2
Auberginer i ½ cm tynde skiver (ca. 525 g)
|
|
---|---|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Smørspray
|
Grønkålspesto
200 g
Skyllet grønkål
|
|
---|---|
50 g
Græskarkerner
|
|
1
Lille fed hvidløg
|
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
1 dl
Creme fraiche
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
2½ liter
Kogende vand
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
300 g
Friske lasagneplader
|
Sådan gør du
Grønkålspesto
Åben lasagne - sådan gør du
Du kan skifte grønkålen i pestoen ud med basilikum eller persille og stadig få en ny, anderledes og meget velsmagende pesto.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6563 kJ / 1569 kcal
Næringsindhold pr. 100g
169 kJ / 40 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 21,8 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 25,3 % | 2,5 g |
Fedt: | 52,9 % | 2,4 g |