Åben lasagne med aubergine og grønkålspesto

40 min
Åben lasagne med aubergine og grønkålspesto

Den åbne lasagne med aubergine og grønkålspesto når du ønsker en hovedret uden kød - også til gæster. Grønkålspestoen smager fantastisk og gør lasagnen ekstra cremet. Den åbne lasagne er ikke kun en fryd for dine smagsløg, men også en fryd for øjnene. Det er en ret der imponerer dine gæster, både med smag og udseende - og så er det jo "bare" lasagne.

Ingredienser

2 Auberginer i ½ cm tynde skiver (ca. 525 g)
1½ tsk Groft salt
Smørspray

Grønkålspesto

200 g Skyllet grønkål
50 g Græskarkerner
1 Lille fed hvidløg
150 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 dl Creme fraiche
2 spsk Friskpresset limesaft
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2½ liter Kogende vand
2 tsk Groft salt
300 g Friske lasagneplader

Sådan gør du

  • Vend aubergineskiver og salt sammen i en skål og lad dem trække i ca. ½ time.
  • Dup aubergineskiverne med køkkenrulle og fordel dem på 2 plader med bagepapir.
  • Spray med fedtstof og bag dem i ovnen - til de er gyldne i ca. 15 min. ved 225° - varmluft.

Grønkålspesto

  • Riv imens grønkålsbladene af stilken. Læg ⅔ af bladene i et dørslag og overhæld dem med kogende vand.
  • Kom græskarkerner og hvidløg i en blender og blend ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek.
  • Tilsæt de blancherede grønkål, 100 g af osten, cremefraiche, lime, salt og peber.
  • Blend, stadig ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. - til pestoen er ensartet og cremet.
  • Skær lasagnepladerne i 24 stykker (ca. 9 x 14 cm). Bring vand og salt i kog. Kog pastapladerne i ca. 3 min. til pastaen er mør uden at være blød. Hæld det til afdrypning i et dørslag.

Åben lasagne - sådan gør du

  • Saml lasagnen lagvis, på en plade med bagepapir, i 4 portioner.
  • Hver portion består af 2 pastaplader, (lagt forskudt ovenpå hinanden) herpå pesto og aubergine - gentag 2 gange.
  • Slut af med at fordele resten af osten og grønkålsbladene på de 4 portioner.
  • Bag lasagnen midt i ovnen - til osten er smeltet i ca. 5 min. ved 225° - varmluft.
  • Flyt forsigtigt pakkerne over på serveringstallerkerne.

Du kan skifte grønkålen i pestoen ud med basilikum eller persille og stadig få en ny, anderledes og meget velsmagende pesto.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6563 kJ / 1569 kcal

Næringsindhold pr. 100g

169 kJ / 40 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 21,8 % 2,2 g
Kulhydrat: 25,3 % 2,5 g
Fedt: 52,9 % 2,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/aben-lasagne-med-aubergine-og-gronkalspesto/