Åben lasagne med aubergine og grønkålspesto

Åben lasagne med aubergine og grønkålspesto

40 min
Den åbne lasagne med aubergine og grønkålspesto når du ønsker en hovedret uden kød - også til gæster. Grønkålspestoen smager fantastisk og gør lasagnen ekstra cremet. Den åbne lasagne er ikke kun en fryd for dine smagsløg, men også en fryd for øjnene. Det er en ret der imponerer dine gæster, både med smag og udseende - og så er det jo "bare" lasagne.

Sådan gør du

  • Vend aubergineskiver og salt sammen i en skål og lad dem trække i ca. ½ time.
  • Dup aubergineskiverne med køkkenrulle og fordel dem på 2 plader med bagepapir.
  • Spray med fedtstof og bag dem i ovnen - til de er gyldne.
Grønkålspesto
  • Riv imens grønkålsbladene af stilken. Læg ⅔ af bladene i et dørslag og overhæld dem med kogende vand.
  • Kom græskarkerner og hvidløg i en blender og blend ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek.
  • Tilsæt de blancherede grønkål, 100 g af osten, cremefraiche, lime, salt og peber.
  • Blend, stadig ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. - til pestoen er ensartet og cremet.
  • Skær lasagnepladerne i 24 stykker (ca. 9 x 14 cm). Bring vand og salt i kog. Kog pastapladerne i ca. 3 min. til pastaen er mør uden at være blød. Hæld det til afdrypning i et dørslag.
Åben lasagne - sådan gør du
  • Saml lasagnen lagvis, på en plade med bagepapir, i 4 portioner.
  • Hver portion består af 2 pastaplader, (lagt forskudt ovenpå hinanden) herpå pesto og aubergine - gentag 2 gange.
  • Slut af med at fordele resten af osten og grønkålsbladene på de 4 portioner.
  • Bag lasagnen midt i ovnen - til osten er smeltet.
  • Flyt forsigtigt pakkerne over på serveringstallerkerne.
Bagetid for auberginer
  • Ca. 15 min. ved 225° - varmluft.
Bagetid for lasagne
  • Ca. 5 min. ved 225° - varmluft.
Mere inspiration

Server evt. hjemmebagt flutes til den åbne lasagne.

Flutes
60+ min
Flutes
(78)
Velbekomme!
Tip

Du kan skifte grønkålen i pestoen ud med basilikum eller persille og stadig få en ny, anderledes og meget velsmagende pesto.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6976 kJ / 1667 kcal

Næringsindhold pr. 100g

179 kJ / 43 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 22 % 2,3 g
Kulhydrat: 24 % 2,5 g
Fedt: 54 % 2,6 g

Ingredienser

Auberginer i ½ cm tynde skiver (ca. 525 g)
2
Groft salt
1½ tsk
Grønkålspesto
Skyllet grønkål
200 g
Græskarkerner
50 g
Lille fed hvidløg
1
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
175 g
1 dl
Friskpresset limesaft
2 spsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Kogende vand
2½ liter
Groft salt
2 tsk
Friske lasagneplader
300 g