Åben lasagne med aubergine og grønkålspesto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

40 min

Den åbne lasagne med aubergine og grønkålspesto når du ønsker en hovedret uden kød. Grønkålspestoen smager fantastisk og gør lasagnen ekstra cremet.

Ingredienser

Antal portioner

Grønkålspesto

  • 2½ liter kogende vand
  • 2 tsk groft salt
  • 300 g friske lasagneplader

Sådan gør du

Sådan gør du

Vend aubergineskiver og salt sammen i en skål og lad dem trække i ca. ½ time. Dup aubergineskiverne med køkkenrulle og fordel dem på 2 plader med bagepapir. Spray med fedtstof og bag dem i ovnen - til de er gyldne.

Grønkålspesto

Riv imens grønkålsbladene af stilken. Læg ⅔ af bladene i et dørslag og overhæld dem med kogende vand. Kom græskarkerner og hvidløg i en blender og blend ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Tilsæt de blancherede grønkål, 100 g af osten, cremefraiche, lime, salt og peber. Blend, stadig ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. - til pestoen er ensartet og cremet.

Skær lasagnepladerne i 24 stykker (ca. 9 x 14 cm). Bring vand og salt i kog. Kog pastapladerne i ca. 3 min. til pastaen er mør uden at være blød. Hæld det til afdrypning i et dørslag.

Saml lasagnen lagvis, på en plade med bagepapir, i 4 portioner. Hver portion består af 2 pastaplader, (lagt forskudt ovenpå hinanden) herpå pesto og aubergine - gentag 2 gange. Slut af med at fordele resten af osten og grønkålsbladene på de 4 portioner. Bag lasagnen midt i ovnen - til osten er smeltet. Flyt forsigtigt pakkerne over på serveringstallerkerne.

Bagetid for auberginer

Ca. 15 min. ved 225° - varmluft.

Bagetid for lasagne

Ca. 5 min. ved 225° - varmluft.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: