Lasagne med auberginer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

60+ min

Lækker middelhavsinspireret opskrift på lasagne med auberginer. Retten supplerer magert, hakket oksekød med lækker bacon og soltørrede tomater. En dejlig kombination.

Ingredienser

Antal portioner

Kødsauce

  • 150 g bacon i tynde skiver
  • 800 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 auberginer i store tern (ca. 500 g)
  • 4 hakkede zittauerløg (ca. 300 g)
  • 50 g grofthakkede soltørrede tomater
  • 2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g)
  • 4 dl tør rødvin, fx chianti
  • 2 tsk sukker
  • 4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 400 g landbrød
  • 600 g grøn salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Kødsauce

Skær baconskiverne i mindre stykker og steg dem i en stor gryde ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt det hakkede kød og svits i ca. 3 min. eller til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt auberginer, løg, de to slags tomat, rødvin og krydderier. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag låget af gryden og kog videre ved jævn varme i ca. ½ time – rør af og til. Smag saucen til.

Smør 2 brødforme (a ca. 2½ liter) med smør. Del lasagnepladerne i 12 portioner - de skal passe nogenlunde til formenes størrelse. Rør mornaysauce og fløde sammen. Fordel kødsauce, ostesauceblanding og lasagneplader i de 2 smurte brødforme således: Kom først 1½ dl kødsauce i bunden af hver form. Hæld dernæst ½ dl ostesauceblanding i hver og dæk med et lag lasagneplader. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med resten af ostesauceblandingen. Drys lasagnen med rasp og bag den, på en plade med bagepapir, midt i ovnen. Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for friske lasagneplader kan du bruge 400 g tørrede lasagneplader.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 31300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: