Lasagne med auberginer
1 time 5 min
Fryseegnet
•
Lækker middelhavsinspireret opskrift på lasagne med auberginer. Retten supplerer magert, hakket oksekød med lækker bacon og soltørrede tomater. En dejlig kombination.
Ingredienser
Kødsauce
150 g
Bacon i tynde skiver
|
|
---|---|
800 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
2
Auberginer i store tern (ca. 500 g)
|
|
4
Hakkede løg (ca. 300 g)
|
|
50 g
Grofthakkede soltørrede tomater
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (a ca. 400 g)
|
|
4 dl
Tør rødvin, fx chianti
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
4 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
600 g
Friske lasagneplader
|
|
---|---|
½ liter
Mornaysauce
|
|
½ liter
Piskefløde
|
|
2 spsk
Rasp
|
Tilbehør
400 g
Landbrød
|
|
---|---|
600 g
Grøn salat
|
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.
Kødsauce
I stedet for friske lasagneplader kan du bruge 400 g tørrede lasagneplader.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
26319 kJ / 6290 kcal
Næringsindhold pr. 100g
492 kJ / 118 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 21,1 % | 6,1 g |
Kulhydrat: | 31,1 % | 9 g |
Fedt: | 47,8 % | 6,4 g |