Ratatouille

Ratatouille

30 min
Den klassiske franske grøntsagsret ratatouille er skøn, fyldig og rig i smagen. Du kan lave ratatouille hele året, men allerbedst er den i sensommeren, hvor det bugner med de grøntsager, der indgår i ratatouille: Auberginer, squash (eller courgette som franskmændene kalder den), tomater, peberfrugter, løg, hvidløg og ikke mindst friske krydderurter. Server ratatouille som tilbehør til enten kød, fisk eller fjerkræ, eller som en let vegetarret sammen med et godt brød og evt. lidt ost.

Sådan gør du

Ratatouille
  • Lad olien blive varm i en sauterpande.
  • Svits løg, aubergine, peberfrugt, squash og hvidløg ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Skru ned til jævn varme, tilsæt tomater, eddike, salt og peber og svits i yderligere ca. 4 min. - rør af og til.
  • Vend krydderurter i og smag den varme ratatouille til.

Du kan også bruge 2 spsk finthakkede timian- eller rosmarinblade. Tilsæt krydderurterne sammen med tomaterne. De lidt grovere krydderurter som timian og rosmarin tåler at koge med i retten, hvorimod de lettere krydderurter som oregano, basilikum og merian er meget flygtige, og derfor først skal tilsættes til sidst.

Du kan servere ratatouillen fx med et godt landbrød eller med pasta, så har du et vegetarisk, helt måltid.

Energiindhold for hele retten:

2133 kJ / 510 kcal

Næringsindhold pr. 100g

173 kJ / 41 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 10,9 % 1,1 g
Kulhydrat: 40,5 % 4,1 g
Fedt: 48,6 % 2,3 g
Mere inspiration

Du kan servere et dejligt brød til ratatouillen.

Langtidshævet brød
60+ min
Langtidshævet brød
(54)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Ratatouille
2 spsk Olivenolie
2 Grofthakkede løg (ca. 200 g)
1 Aubergine i tern (ca. 200 g)
1 Rød peberfrugt i mundrette stykker (ca. 150 g)
1 Grøn squash i tern (ca. 200 g)
3 Store hakkede fed hvidløg
4 Tomater i tern (ca. 400 g)
1 spsk Rødvinseddike
1 tsk Sukker
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk Hakkede krydderurter, fx oregano, basilikum eller merian
Pynt
Friske krydderurter
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk