Du kan også bruge 2 spsk finthakkede timian- eller rosmarinblade. Tilsæt krydderurterne sammen med tomaterne. De lidt grovere krydderurter som timian og rosmarin tåler at koge med i retten, hvorimod de lettere krydderurter som oregano, basilikum og merian er meget flygtige, og derfor først skal tilsættes til sidst.
Du kan servere ratatouillen fx med et godt landbrød eller med pasta, så har du et vegetarisk, helt måltid.
2133 kJ / 510 kcal
173 kJ / 41 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 10,9 % | 1,1 g |
Kulhydrat: | 40,5 % | 4,1 g |
Fedt: | 48,6 % | 2,3 g |
Du kan servere et dejligt brød til ratatouillen.
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
2 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
2
Grofthakkede løg (ca. 200 g)
|
|
1
Aubergine i tern (ca. 200 g)
|
|
1
Rød peberfrugt i mundrette stykker (ca. 150 g)
|
|
1
Grøn squash i tern (ca. 200 g)
|
|
3
Store hakkede fed hvidløg
|
|
4
Tomater i tern (ca. 400 g)
|
|
1 spsk
Rødvinseddike
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3 spsk
Hakkede krydderurter, fx oregano, basilikum eller merian
|
Friske krydderurter
|
---|