Den klassiske franske grøntsagsret ratatouille er skøn, fyldig og rig i smagen. Du kan lave ratatouille hele året, men allerbedst er den i sensommeren, hvor det bugner med de grøntsager, der indgår i ratatouille: Auberginer, squash (eller courgette som franskmændene kalder den), tomater, peberfrugter, løg, hvidløg og ikke mindst friske krydderurter. Server ratatouille som tilbehør til enten kød, fisk eller fjerkræ, eller som en let vegetarret sammen med et godt brød og evt. lidt ost.
Du kan servere et dejligt brød til ratatouillen.
Du kan også bruge 2 spsk finthakkede timian- eller rosmarinblade. Tilsæt krydderurterne sammen med tomaterne. De lidt grovere krydderurter som timian og rosmarin tåler at koge med i retten, hvorimod de lettere krydderurter som oregano, basilikum og merian er meget flygtige, og derfor først skal tilsættes til sidst.
Du kan servere ratatouillen fx med et godt landbrød eller med pasta, så har du et vegetarisk, helt måltid.
2282 kJ / 545 kcal
185 kJ / 44 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 10,2 % | 1,1 g |
Kulhydrat: | 39,2 % | 4,3 g |
Fedt: | 50,6 % | 2,5 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.