Ratatouille
Den klassiske franske grøntsagsret ratatouille er skøn, fyldig og rig i smagen. Du kan lave ratatouille hele året, men allerbedst er den i sensommeren, hvor det bugner med de grøntsager, der indgår i ratatouille: Auberginer, squash (eller courgette som franskmændene kalder den), tomater, peberfrugter, løg, hvidløg og ikke mindst friske krydderurter. Server ratatouille som tilbehør til enten kød, fisk eller fjerkræ, eller som en let vegetarret sammen med et godt brød og evt. lidt ost.
Ingredienser
Ratatouille
2 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
2
Grofthakkede løg (ca. 200 g)
|
|
1
Aubergine i tern (ca. 200 g)
|
|
1
Rød peberfrugt i mundrette stykker (ca. 150 g)
|
|
1
Grøn squash i tern (ca. 200 g)
|
|
3
Store hakkede fed hvidløg
|
|
4
Tomater i tern (ca. 400 g)
|
|
1 spsk
Rødvinseddike
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3 spsk
Hakkede krydderurter, fx oregano, basilikum eller merian
|
Pynt
Friske krydderurter
|
---|
Sådan gør du
Ratatouille
Du kan også bruge 2 spsk finthakkede timian- eller rosmarinblade. Tilsæt krydderurterne sammen med tomaterne. De lidt grovere krydderurter som timian og rosmarin tåler at koge med i retten, hvorimod de lettere krydderurter som oregano, basilikum og merian er meget flygtige, og derfor først skal tilsættes til sidst.
Du kan servere ratatouillen fx med et godt landbrød eller med pasta, så har du et vegetarisk, helt måltid.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2133 kJ / 510 kcal
Næringsindhold pr. 100g
173 kJ / 41 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 10,9 % | 1,1 g |
Kulhydrat: | 40,5 % | 4,1 g |
Fedt: | 48,6 % | 2,3 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.