Verdens bedste brød

Verdens bedste brød

60+ min
Fryseegnet
Verdens bedste brød. Og nok også verdens nemmeste brød. Verdens bedste brød består af kun 4 ingredienser: vand, gær, salt og mel. Og endnu bedre: brødet skal slet hverken æltes eller formes. Hemmeligheden bag verdens bedste brød er, at det bages i en gryde (eller i en stegeso) i ovnen. Bagning i gryde holder dampen inde og giver brødet en saftig krumme og en knasende sprød skorpe. Verdens bedste brød slår aldrig fejl - prøv det!
https://www.arla.dk/opskrifter/verdens-bedste-brod/

Sådan gør du

  • Kom vand i en skål og rør gær ud heri. Tilsæt mel og salt og rør dejen godt igennem med en grydeske - dejen skal være fugtig og skal ikke æltes.
  • Dæk skålen med et låg eller en frysepose og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 12-24 timer.
  • Tænd ovnen på 250° - traditionel ovn og sæt en støbejernsgryde med låg midt i ovnen. Gryden skal blive godt varm - det tager ca. 1 time.
  • Tag låget af gryden, drys lidt mel i bunden og hæld straks dejen over i gryden - kom lidt vand på hænderne og brug de våde fingre til at skrabe dejen ud af skålen og over i gryden. Læg straks låget på gryden og bag brødet i ca. ½ time.
  • Tag låget af gryden efter ca. ½ time og skru temperaturen ned til 225°. Bag brødet i ca. 15 min. - eller til det er gyldent. Tag det ud af den varme gryde og lad brødet afkøle på en bagerist.

Det er vigtigt, at støbejernsgryden er godt varm, inden du kommer dejen heri - ellers vil brødet sætte sig fast i bunden af gryden. Du kan også bage brødet i en stegeso, fx en Rømertopf. Størrelsen på gryden/stegesoen er ikke så afgørende. Bager du brødet i en mindre gryde, så bliver det højt og følger grydens form. Anvender du en større gryde, så får du et større og lidt fladere brød.

Energiindhold for hele retten:

7251 kJ / 1733 kcal

Næringsindhold pr. 100g

788 kJ / 188 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 10,1 % 4,7 g
Kulhydrat: 85 % 39,4 g
Fedt: 4,9 % 1 g
Mere inspiration

Prøv også dette lækre grovbrød.

Grovbrød
60+ min
Grovbrød
(17)
Relateret video
Verdens bedste brød

Se hvordan du laver verdens bedste brød her. Verdens bedste brød. Og nok også verdens nemmeste brød. Verdens bedste brød består af kun 4 ingredienser: vand, gær, salt og mel. Og endnu bedre: brødet skal slet hverken æltes eller formes.

Ingredienser

Dej til verdens bedste brød
5 g Gær
4 dl Koldt vand
500 g Hvedemel (ca. dl)
1 spsk Groft salt