Grovbrød
3 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
Lækkert og nemt grovbrød, der er skønt både til en ostemad og som tilbehør til aftensmaden. Hjemmebagt grovbrød smager og dufter - og i denne opskrift på groft brød giver de hele bløde kerner et godt bid. Groft brød smager bare godt og giver en hel anden mæthedsfølelse. Du får et flot grovbrød, hvis du lader det hæve i en hævekurv - men selvfølgelig er smagen den samme uden.
Ingredienser
Grovbrød
3 dl
Vand
|
|
---|---|
200 g
Knækkede hvedekerner (ca. 3 dl)
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
4 dl
Mælk
|
|
2 dl
Kvark, A38 eller græsk yoghurt
|
|
25 g
Gær
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
700 g
Hvid hvedemel
|
Pensling
Vand
|
---|
Pynt
Hvid hvedemel
|
---|
Sådan gør du
Grovbrød
Grovbrødet kan evt. hæve i en meldrysset hævekurv.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12765 kJ / 3051 kcal
Næringsindhold pr. 100g
685 kJ / 164 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,8 g |
Protein: | 18,5 % | 7,5 g |
Kulhydrat: | 69,1 % | 27,8 g |
Fedt: | 12,4 % | 2,3 g |