Snobrød

Snobrød

1 time 30 min
Forb. 20 min
Der er få ting, der giver stemning som friskbagt snobrød, når du og vennerne sidder omkring bålet. Her er en skøn og klassisk opskrift på snobrød - den klistrer ikke - og den er nem at vikle på pinden - selv med børnehænder. Spis snobrødene som de er, eller stop en pølse i det nybagte brød. God fornøjelse med bålet - husk at tænde det i god tid, da snobrødet skal bages over gløder - ikke over ild.
https://www.arla.dk/opskrifter/snobrod/

Sådan gør du

Snobrødsdej
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6 stykker og tril hvert stykke ca. 40 cm langt.
  • Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne.
  • Tag forsigtigt de bagte snobrød af pindene og server med det ønskede tilbehør.

Snobrødsdejen kan laves dagen i forvejen blot du reducerer mængden af gær til ca. 7 gram. i stedet for mælk kan du bruge alle slags syrnede mejeriprodukter - mælkesyrebakterierne gør noget godt for dejen. Husk at klargøre 6 lange pinde til snobrød.

Du kan også fylde de bagte snobrød med skinke, spegepølse, chorizo og/eller ost.

Energiindhold for hele retten:

7176 kJ / 1715 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1008 kJ / 241 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 10,9 % 6,4 g
Kulhydrat: 74,1 % 44 g
Fedt: 15 % 4,1 g
Mere inspiration

Nu du er i gang med bålet - så kunne det måske også være sjovt at lave pandekager?

Ingredienser

Dej
25 g Smør
¼ liter Mælk eller syrnet produkt, fx tykmælk
25 g Gær
2 tsk Sukker
¾ tsk Groft salt
400 g Hvedemel (ca. 6¾ dl)
Serveres fx med
Wienerpølser, ketchup og sennep - eller syltetøj og sukker