Ristede græskarkerner

Ristede græskarkerner

45 min Tilbehør

Hvis du har lavet græskarlygter med dine børn, så må du endelig ikke smide græskarkernerne ud. Rist dem til de er sprøde og gyldne og nyd de knasende lækkerier. Ristede græskarkerner smager absolut bedst nystegte. De ristede græskarkerner kan bruges som snacks, i salater eller i bagværk. Lad børnene vælge krydderierne selv. Her har du opskriften på, hvordan du rister græskarkerner i ovnen. men du kan se hvilke smage Frida vælger, når hun rister græskarkerner på bål (og hvordan hun gør) i videoen nederst på siden.

Mere inspiration

Chilikrydret hokkaidosuppe med ost

Velbekomme!
Tips

Du kan riste græskarkerner både i ovnen, på panden eller på bålet. Det vigtigste er, at du rister til de er helt gyldne og sprøde. Kerner fra græskarlygter har skal på, hvilket betyder, at de ikke er gode at gemme og skal spises med det samme. Du kan også riste købte afskallede græskarkerner, som til gengæld kan gemmes og bruges som topping til fx salater.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5233 kJ / 1251 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2553 kJ / 610 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 14,8 % 22,2 g
Kulhydrat: 4,4 % 6,6 g
Fedt: 80,8 % 55,7 g
Relateret video
Ristede græskarkerner

Ingredienser