Ristede græskarkerner

Bedømmelse

(32 vurderinger)

45 min

Lav fx suppe eller kage af selve græskarret - det er sjovt at bruge hele græskarret.

Ingredienser

Antal portioner
  • 150 g græskarkerner
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk stødt ingefær
  • ¼ tsk hvidløgspulver
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 25 g smør -smeltet

Sådan gør du

Sådan gør du

Vend græskarkernerne sammen med krydderier og det smeltede smør. Bred dem ud på en plade med bagepapir og rist dem midt i ovnen. Vend rundt i dem et par gange undervejs. Lad dem afkøle og opbevar derefter de ristede græskarkerner i en kagedåse.

Brug kerner fra jeres udhulede græskar eller køb færdigrensede græskarkerner - de står på hylden ved siden af solsikkekerner og lignende.

Tip

Du kan bruge resten af græskarret til fx suppe - se link.

Ristning

Ca. ½ time ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4550 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 10 %
  • Fedt: 72 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Til salte, krydrede kerner (og nødder) kan jeg bedst lide et glas bobler. Vinen skal være tør (brut), og kan så ellers hedde cava, champagne, spumante eller crémant Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til græskar