Hvis du har lavet græskarlygter med dine børn, så må du endelig ikke smide græskarkernerne ud. Rist dem til de er sprøde og gyldne og nyd de knasende lækkerier. Ristede græskarkerner smager absolut bedst nystegte. De ristede græskarkerner kan bruges som snacks, i salater eller i bagværk. Lad børnene vælge krydderierne selv. Her har du opskriften på, hvordan du rister græskarkerner i ovnen. men du kan se hvilke smage Frida vælger, når hun rister græskarkerner på bål (og hvordan hun gør) i videoen nederst på siden.
Chilikrydret hokkaidosuppe med ost
Du kan riste græskarkerner både i ovnen, på panden eller på bålet. Det vigtigste er, at du rister til de er helt gyldne og sprøde. Kerner fra græskarlygter har skal på, hvilket betyder, at de ikke er gode at gemme og skal spises med det samme. Du kan også riste købte afskallede græskarkerner, som til gengæld kan gemmes og bruges som topping til fx salater.
5225 kJ / 1249 kcal
2561 kJ / 612 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0 g |
Protein: | 14,8 % | 22,3 g |
Kulhydrat: | 4,3 % | 6,5 g |
Fedt: | 80,9 % | 56 g |