Græskarsalat med sorte bønner

45 min
Græskarsalat med sorte bønner

Græskarbåde vendes i en dressing af madlavningsfløde og lime og bages i ovnen. Vi serverer græskarsalaten med drys af ristede græskarkerner og lidt finthakket meget mørk chokolade.

Ingredienser

Marinade

2½ dl Madlavningsfløde
3 spsk Friskpresset limesaft
2 Små hakkede fed hvidløg
¾ tsk Groft salt
¼ tsk Cayennepeber
750 g Skrællet græskar i halve, tynde både, fx hokkaido
4 spsk Græskarkerner

Ristede tortillapandekager

6 Mellem fuldkornstortillaer
Vand
1 tsk Let knust flagesalt
2 dåser Sorte bønner (ca. 400 g)
1 Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 200 g)
3 dl Frisk koriander
1 Limefrugt i både
1 spsk Finthakket mørk chokolade, ca. 70%

Sådan gør du

Bagetid for græskar:

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Marinade

  • Vend alle ingredienserne sammen og smag til.
  • Vend græskarbådene i halvdelen af marinaden. Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.
  • Kom græskarkernerne i en lille bradepande og rist dem nederst i ovnen.

Ristede tortillapandekager

  • Pensl de 6 tortillas med vand og drys med salt. Skær pandekagerne i kvarte. Læg tortillasbidderne på en plade med bagepapir og rist dem nederst i ovnen.
  • Hæld de sorte bønner i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend bønnerne i resten af marinaden. Anret bønner, bagte græskarbåde og rød peber i et fad. Fordel koriander og limebåde på salaten. Drys med de ristede græskarkerner og chokolade og server græskarsalaten med de sprøde tortillasbidder.

Ristning af græskarkerner

  • Ca. 7 min. ved 200° - varmluft.

Ristning af tortillas

  • 8-10 min. ved 200° - varmluft.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8202 kJ / 1960 kcal

Næringsindhold pr. 100g

390 kJ / 93 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 18,9 % 4,3 g
Kulhydrat: 54,3 % 12,4 g
Fedt: 26,8 % 2,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/graskarsalat-med-sorte-bonner/