Græskarsalat med sorte bønner

Græskarsalat med sorte bønner

45 min
Græskarbåde vendes i en dressing af madlavningsfløde og lime og bages i ovnen. Vi serverer græskarsalaten med drys af ristede græskarkerner og lidt finthakket meget mørk chokolade.

Sådan gør du

Marinade
  • Vend alle ingredienserne sammen og smag til.
  • Vend græskarbådene i halvdelen af marinaden. Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.
  • Kom græskarkernerne i en lille bradepande og rist dem nederst i ovnen.
Ristede tortillapandekager
  • Pensl de 6 tortillas med vand og drys med salt. Skær pandekagerne i kvarte. Læg tortillasbidderne på en plade med bagepapir og rist dem nederst i ovnen.
  • Hæld de sorte bønner i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend bønnerne i resten af marinaden. Anret bønner, bagte græskarbåde og rød peber i et fad. Fordel koriander og limebåde på salaten. Drys med de ristede græskarkerner og chokolade og server græskarsalaten med de sprøde tortillasbidder.
Bagetid for græskar
  • Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.
Ristning af græskarkerner
  • Ca. 7 min. ved 200° - varmluft.
Ristning af tortillas
  • 8-10 min. ved 200° - varmluft.
Mere inspiration

Lækker vegetardelle i pitabrød - skøn aftensmad til hele familien.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8425 kJ / 2014 kcal

Næringsindhold pr. 100g

399 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 18,5 % 4,3 g
Kulhydrat: 54,1 % 12,7 g
Fedt: 27,4 % 3 g

Ingredienser

Marinade
2½ dl
Friskpresset limesaft
3 spsk
Små hakkede fed hvidløg
2
Groft salt
¾ tsk
Cayennepeber
¼ tsk
Skrællet græskar i halve, tynde både, fx hokkaido
750 g
Græskarkerner
4 spsk
Ristede tortillapandekager
Fuldkornstortillaer, ca. 20 cm i diameter
6
Vand
Let knust flagesalt
1 tsk
Sorte bønner (a ca. 400 g)
2 dåser
Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 200 g)
1
Frisk koriander
3 dl
Limefrugt i både
1
Finthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
1 spsk