Råkostsalat

Råkostsalat

20 min Tilbehør

Råkostsalat er en dejlig spise - fuld af grøntsager, smag, vitaminer og farver. Du kan servere råkostsalat som tilbehør til aftensmaden, som en lille hverdagsforret, til frokost og i madpakken. Står den på købepizzaer en aften, kan du nemt nå at snitte en gang råkostsalat inden pizzabuddet ringer på døren, og I kaster jer over pizzaerne - så er der bedre balance i grøntsagsregnskabet og i maven!

Mere inspiration

Nogle af de samme ingredienser, men en anden salat.

Velbekomme!
Tip

De sojaristede solsikkekerner giver umami til råkostsalaten. De gør også salaten lidt mere "voksen" i smagen. De kan naturligvis udelades, eller du kan servere alle de sojaristede kerner ved siden af salaten, så man selv kan bestemme, om man vil drysse på eller ej. Giv evt. råkostsalaten ½ tsk salt i dressingen, hvis du udelader de sojaristede solsikkekerner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3431 kJ / 820 kcal

Næringsindhold pr. 100g

434 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 8,8 % 2,3 g
Kulhydrat: 27,9 % 7,1 g
Fedt: 63,3 % 7,4 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser