Råkostsalat
Råkostsalat er en dejlig spise - fuld af grøntsager, smag, vitaminer og farver. Du kan servere råkostsalat som tilbehør til aftensmaden, som en lille hverdagsforret, til frokost og i madpakken. Står den på købepizzaer en aften, kan du nemt nå at snitte en gang råkostsalat inden pizzabuddet ringer på døren, og I kaster jer over pizzaerne - så er der bedre balance i grøntsagsregnskabet og i maven!
Ingredienser
Råkostsalat
2 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
1 spsk
Eddike, fx æblecidereddike
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2
Røde æbler (ca. 250 g)
|
|
4
Groftrevne gulerødder (ca. 300 g)
|
|
100 g
Fintsnittet lilla spidskål
|
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
Sojaristede solsikkekerner
50 g
Solsikkekerner
|
|
---|---|
2 spsk
Sojasauce
|
Sådan gør du
Råkostsalat
Sojaristede solsikkekerner
Ved serveringen
De sojaristede solsikkekerner giver umami til råkostsalaten. De gør også salaten lidt mere "voksen" i smagen. De kan naturligvis udelades, eller du kan servere alle de sojaristede kerner ved siden af salaten, så man selv kan bestemme, om man vil drysse på eller ej. Giv evt. råkostsalaten ½ tsk salt i dressingen, hvis du udelader de sojaristede solsikkekerner.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3355 kJ / 802 kcal
Næringsindhold pr. 100g
424 kJ / 101 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 8,7 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 28,4 % | 7,1 g |
Fedt: | 62,9 % | 7,2 g |
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.