Råkostsalat

Råkostsalat

20 min
Råkostsalat er en dejlig spise - fuld af grøntsager, smag, vitaminer og farver. Du kan servere råkostsalat som tilbehør til aftensmaden, som en lille hverdagsforret, til frokost og i madpakken. Står den på købepizzaer en aften, kan du nemt nå at snitte en gang råkostsalat inden pizzabuddet ringer på døren, og I kaster jer over pizzaerne - så er der bedre balance i grøntsagsregnskabet og i maven!

Sådan gør du

Råkostsalat
  • Pisk olie, eddike og peber sammen i en skål.
  • Skær æblerne i tern og vend dem i dressingen.
  • Kom gulerødder og spidskål i en skål.
  • Hæld æbler med dressing over salaten og drys med persille.
Sojaristede solsikkekerner
  • Kom solsikkekernerne i en tør pande.
  • Skru op til kraftig varme og rist kernerne under omrøring i ca. 2 min.
  • Tag panden af varmen og vend straks sojasauce sammen med de ristede solsikkekerner, så væden fordamper.
Ved serveringen
  • Drys lidt af sojaristede solsikkekernerne på råkostsalaten og vend rundt i salaten ved serveringen - evt. inde ved bordet.
  • Server resten af kernerne i en lille skål ved siden af.

De sojaristede solsikkekerner giver umami til råkostsalaten. De gør også salaten lidt mere "voksen" i smagen. De kan naturligvis udelades, eller du kan servere alle de sojaristede kerner ved siden af salaten, så man selv kan bestemme, om man vil drysse på eller ej. Giv evt. råkostsalaten ½ tsk salt i dressingen, hvis du udelader de sojaristede solsikkekerner.

Energiindhold for hele retten:

3355 kJ / 802 kcal

Næringsindhold pr. 100g

424 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 8,7 % 2,2 g
Kulhydrat: 28,4 % 7,1 g
Fedt: 62,9 % 7,2 g
Mere inspiration

Nogle af de samme ingredienser, men en anden salat.

Gulerodssalat
15 min
Gulerodssalat
(6)
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Råkostsalat
2 spsk Rapsolie
1 spsk Eddike, fx æblecidereddike
Friskkværnet peber
2 Røde æbler (ca. 250 g)
4 Groftrevne gulerødder (ca. 300 g)
100 g Fintsnittet lilla spidskål
1 dl Grofthakket bredbladet persille
Sojaristede solsikkekerner
50 g Solsikkekerner
2 spsk Sojasauce