Gulerodssalat

Gulerodssalat

15 min Tilbehør
Gulerodssalat - en rigtig klassiker. Den med gulerødder, æble og rosiner, som de fleste børn og voksne er vilde med. Dressingen til gulerodssalaten er blot friskpresset appelsinsaft smagt til med lidt salt og peber, så det er super enkelt at lave salaten. Du kan servere gulerodssalat til stort set alt, fx frikadeller af kød eller plantefars, til stegt fisk eller til kyllingefileter. Gulerodssalaten er også fin til madpakken - i en boks med tætsluttende låg.
Mere inspiration

Har du gulerødder tilovers, var det måske noget at prøve denne lækre opskrift - den kan også laves med gulerødder uden top.

Velbekomme!
Tips

Du kan skifte appelsinsaften ude med en blanding af 3 spsk citronsaft og 1 spsk sukker. Det smager også godt med ananas i gulerodssalaten, enten i stedet for æble eller sammen med.

Variation

Du kan skifte æble, rosiner og persille ud med granatæblekerner, tørrede tranebær og friske korianderblade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

570 kJ / 570 kcal

Næringsindhold pr. 100g

315 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 9,199999809265137 % 1,2 g
Kulhydrat: 121,4000015258789 % 16 g
Fedt: 4,5 % 0,6 g

Ingredienser