Gulerodssalat
Gulerodssalat - en rigtig klassiker. Den med gulerødder, æble og rosiner, som de fleste børn og voksne er vilde med. Dressingen til gulerodssalaten er blot friskpresset appelsinsaft smagt til med lidt salt og peber, så det er super enkelt at lave salaten. Du kan servere gulerodssalat til stort set alt, fx frikadeller af kød eller plantefars, til stegt fisk eller til kyllingefileter. Gulerodssalaten er også fin til madpakken - i en boks med tætsluttende låg.
Ingredienser
Gulerodssalat
3 spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Rødt æble i tern (ca. 125 g)
|
|
6
Groftrevne gulerødder (ca. 450 g)
|
|
100 g
Rosiner
|
|
2 dl
Strimlede blade af bredbladet persille
|
Sådan gør du
Gulerodssalat
Du kan skifte appelsinsaften ude med en blanding af 3 spsk citronsaft og 1 spsk sukker. Det smager også godt med ananas i gulerodssalaten, enten i stedet for æble eller sammen med.
Du kan skifte æble, rosiner og persille ud med granatæblekerner, tørrede tranebær og friske korianderblade.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2073 kJ / 495 kcal
Næringsindhold pr. 100g
273 kJ / 65 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 4,8 % | 0,8 g |
Kulhydrat: | 92,5 % | 14,9 g |
Fedt: | 2,7 % | 0,2 g |