Gulerodssalat

Gulerodssalat

15 min
Gulerodssalat - en rigtig klassiker. Den med gulerødder, æble og rosiner, som de fleste børn og voksne er vilde med. Dressingen til gulerodssalaten er blot friskpresset appelsinsaft smagt til med lidt salt og peber, så det er super enkelt at lave salaten. Du kan servere gulerodssalat til stort set alt, fx frikadeller af kød eller plantefars, til stegt fisk eller til kyllingefileter. Gulerodssalaten er også fin til madpakken - i en boks med tætsluttende låg.
https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodssalat/

Sådan gør du

Gulerodssalat
  • Pisk appelsinsaft, salt og peber sammen i en skål.
  • Vend først æbletern i dressingen og derefter gulerødder, rosiner og halvdelen af persillen.
  • Pynt med resten af persillen og server.

Du kan skifte appelsinsaften ude med en blanding af 3 spsk citronsaft og 1 spsk sukker. Det smager også godt med ananas i gulerodssalaten, enten i stedet for æble eller sammen med.

Du kan skifte æble, rosiner og persille ud med granatæblekerner, tørrede tranebær og friske korianderblade.

Energiindhold for hele retten:

2073 kJ / 495 kcal

Næringsindhold pr. 100g

273 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 4,8 % 0,8 g
Kulhydrat: 92,5 % 14,9 g
Fedt: 2,7 % 0,2 g
Mere inspiration

Har du gulerødder tilovers, var det måske noget at prøve denne lækre opskrift - den kan også laves med gulerødder uden top.

Ingredienser

Gulerodssalat
3 spsk Friskpresset appelsinsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Rødt æble i tern (ca. 125 g)
6 Groftrevne gulerødder (ca. 450 g)
100 g Rosiner
2 dl Strimlede blade af bredbladet persille