Grillede gulerødder med honningglaze og ostecreme

Anvend helst fast honning, den smager af mere. Pensl med glaze når gulerødderne begynder at få farve. Smager fantastisk med ostecreme til.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillede gulerødder med honningglaze og ostecreme

Anvend helst fast honning, den smager af mere. Pensl med glaze når gulerødderne begynder at få farve. Smager fantastisk med ostecreme til.

Antal portioner

Ostecreme

Honningglaze

  • 2 spsk honning
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1½ spsk revet frisk ingefær
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • ½ tsk flagesalt
  • ½ dl hakkede friske mynteblade
  • 12 rensede gulerødder med ca. 3 cm top (ca. 550 g)
  • ½ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Ostecreme

Mos osten i en skål og rør den sammen med yoghurt, limeskal og peber. Stil den tildækket på køl indtil servering.

Honningglaze

Rør honning, olie og de øvrige ingredienser sammen. Smag til.

Kog gulerødderne i letsaltet vand i ca. 3 min. Lad dem dryppe godt af i et dørslag. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 3 min. Grill gulerødderne på grillpanden i ca. 10 min. - vend af og til, til de er gyldne. Pensl med lidt glaze de sidste 2 min. Dryp mere glaze over gulerødderne på serveringsfadet. Drys med flagesalt og mynte.

Tip

Du kan også tilberede gulerødderne på indirekte varme på en grill - i en grillbakke. Pensl gulerødderne med smeltet smør og grill under låg i ca. 30 min., til de er møre. Vend gulerødderne flere gange. Pensl med glaze i de sidste minutter af grilltiden.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 42 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Protein: 14 %
  • Fiber: 14,7 g
Print