Grillede gulerødder med honningglaze og ostecreme

Grillede gulerødder med honningglaze og ostecreme

Anvend helst fast honning, den smager af mere. Pensl med glaze når gulerødderne begynder at få farve. De grillede gulerødder smager fantastisk med ostecreme til.

Sådan gør du

Ostecreme
  • Mos osten i en skål og rør den sammen med yoghurt og limeskal. Stil cremen tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.
Honningglaze
  • Rør honning, olie og de øvrige ingredienser sammen. Smag til.
  • Rens gulerødderne , men lad det pæne af toppen blive siddende. Kog dem i vand tilsat salt i ca. 3 min. Lad gulerødderne dryppe af i et dørslag. Lad en grillpande blive godt varm. Grill gulerødderne på alle sider i ca. 10 min. til de er gyldne - pensl med lidt glaze de sidste 2 minutter.
  • Læg gulerødderne i et fad, dryp med resten af glazen og drys med flagesalt og mynte.
Velbekomme!
Tip

Du kan også tilberede gulerødderne på indirekte varme på en grill - i en grillbakke. Pensl gulerødderne med smeltet smør og grill under låg i ca. 30 min., til de er møre. Vend gulerødderne flere gange. Pensl med glaze i de sidste minutter af grilltiden.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2960 kJ / 707 kcal

Næringsindhold pr. 100g

216 kJ / 51 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 15,6 % 2 g
Kulhydrat: 20,5 % 2,6 g
Fedt: 63,9 % 3,7 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Honningglaze
Honning
2 spsk
Sesamolie
1 spsk
Friskpresset limesaft
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær
1½ spsk
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Gulerødder med top (ca. g)
12
Vand
1 liter
Groft salt
½ tsk
Flagesalt
½ tsk
Hakkede friske mynteblade
½ dl