Grillede gulerødder med honningglaze og ostecreme

Grillede gulerødder med honningglaze og ostecreme

Anvend helst fast honning, den smager af mere. Pensl med glaze når gulerødderne begynder at få farve. De grillede gulerødder smager fantastisk med ostecreme til.

Sådan gør du

Ostecreme
  • Mos osten i en skål og rør den sammen med yoghurt og limeskal. Stil cremen tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.
Honningglaze
  • Rør honning, olie og de øvrige ingredienser sammen. Smag til.
  • Rens gulerødderne , men lad det pæne af toppen blive siddende. Kog dem i vand tilsat salt i ca. 3 min. Lad gulerødderne dryppe af i et dørslag. Lad en grillpande blive godt varm. Grill gulerødderne på alle sider i ca. 10 min. til de er gyldne - pensl med lidt glaze de sidste 2 minutter.
  • Læg gulerødderne i et fad, dryp med resten af glazen og drys med flagesalt og mynte.

Du kan også tilberede gulerødderne på indirekte varme på en grill - i en grillbakke. Pensl gulerødderne med smeltet smør og grill under låg i ca. 30 min., til de er møre. Vend gulerødderne flere gange. Pensl med glaze i de sidste minutter af grilltiden.

Energiindhold for hele retten:

2884 kJ / 689 kcal

Næringsindhold pr. 100g

210 kJ / 50 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 13,7 % 1,7 g
Kulhydrat: 20,7 % 2,5 g
Fedt: 65,6 % 3,7 g
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.

Ingredienser

Ostecreme
100 g Salatost i tern
1½ dl Græsk yoghurt
½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
Honningglaze
2 spsk Honning
1 spsk Sesamolie
2 spsk Friskpresset limesaft
1½ spsk Fintrevet frisk ingefær
1 spsk Finthakket rød chilipeber
12 Gulerødder med top (ca. g)
1 liter Vand
½ tsk Groft salt
½ tsk Flagesalt
½ dl Hakkede mynteblade