
&w=1680&h=750&scale=both&ak=6826258c&hm=056d9eb9)
Grillede gulerødder med honningglaze og ostecreme
Anvend helst fast honning, den smager af mere. Pensl med glaze når gulerødderne begynder at få farve. Smager fantastisk med ostecreme til.
Ingredienser
Antal portioner
Ostecreme
-
100 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
-
1½ dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
- ½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
Honningglaze
- 2 spsk honning
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk friskpresset limesaft
- 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
- 1 spsk finthakket rød chilipeber
- 12 gulerødder med top
- 1 liter vand
- ½ tsk groft salt
- ½ tsk flagesalt
- ½ dl hakkede friske mynteblade
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Ostecreme
Mos osten i en skål og rør den sammen med yoghurt og limeskal. Stil cremen tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.
Honningglaze
Rør honning, olie og de øvrige ingredienser sammen. Smag til.
Rens gulerødderne , men lad det pæne af toppen blive siddende. Kog dem i vand tilsat salt i ca. 3 min. Lad gulerødderne dryppe af i et dørslag. Lad en grillpande blive godt varm. Grill gulerødderne på alle sider i ca. 10 min. til de er gyldne - pensl med lidt glaze de sidste 2 minutter.
Læg gulerødderne i et fad, dryp med resten af glazen og drys med flagesalt og mynte.
Tip
Du kan også tilberede gulerødderne på indirekte varme på en grill - i en grillbakke. Pensl gulerødderne med smeltet smør og grill under låg i ca. 30 min., til de er møre. Vend gulerødderne flere gange. Pensl med glaze i de sidste minutter af grilltiden.
Sådan håndterer du frisk ingefær
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 3980 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 14,7 g
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 50 %
Tip
Du kan også tilberede gulerødderne på indirekte varme på en grill - i en grillbakke. Pensl gulerødderne med smeltet smør og grill under låg i ca. 30 min., til de er møre. Vend gulerødderne flere gange. Pensl med glaze i de sidste minutter af grilltiden.