Grillet halloumi med bagt rodfrugtsalat

Grillet halloumi med bagt rodfrugtsalat

45 min
Dejlig nem ret med masser af grønt og god smag fra den grillede halloumi ost.

Sådan gør du

  • Fordel kartofler og rodfrugter på 2 plader med bagepapir og drys med salt. Bag dem i ovnen til de er møre.
  • Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
Dressing
  • Pisk olie, eddike og de øvrige ingredienserne godt sammen.
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min ved kraftig varme. Grill osteskiverne ca. 2 min. på hver side - eller til de har grillstreger.
  • Bland imens rodfrugterne med perlespelten og persille (gem lidt til pynt). Anret rodfrugtsalaten på et fad og hæld dressingen henover salaten. Læg de grillede osteskiver på toppen af salaten, pynt med persille og server med hytteost.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 200° - varmluft.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10106 kJ / 2415 kcal

Næringsindhold pr. 100g

482 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 20,6 % 5,9 g
Kulhydrat: 51,6 % 14,6 g
Fedt: 27,8 % 3,6 g

Ingredienser

Kartofler i mindre stykker
400 g
Rødbeder i mindre stykker (ca. 300 g)
3
Gulerødder i mindre stykker (ca. 300 g)
4
Groft salt
1 tsk
Perlespelt (ca. 3 dl)
240 g
Vand
3 dl
Groft salt
¾ tsk
Dressing
Olivenolie
1 spsk
Hvid balsamicoeddike
1 spsk
Dijonsennep
1 spsk
Vand
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Halloumi ost
200 g
Grofthakket bredbladet persille
2 dl