Grillet halloumi med bagt rodfrugtsalat

Grillet halloumi med bagt rodfrugtsalat

45 min
Dejlig nem ret med masser af grønt og god smag fra den grillede halloumi ost.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - varmluft.

  • Fordel kartofler og rodfrugter på 2 plader med bagepapir og drys med salt. Bag dem i ovnen til de er møre.
  • Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
Dressing
  • Pisk olie, eddike og de øvrige ingredienserne godt sammen.
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min ved kraftig varme. Grill osteskiverne ca. 2 min. på hver side - eller til de har grillstreger.
  • Bland imens rodfrugterne med perlespelten og persille (gem lidt til pynt). Anret rodfrugtsalaten på et fad og hæld dressingen henover salaten. Læg de grillede osteskiver på toppen af salaten, pynt med persille og server med hytteost.
Energiindhold for hele retten:

9766 kJ / 2334 kcal

Næringsindhold pr. 100g

466 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 20,5 % 5,6 g
Kulhydrat: 53,4 % 14,7 g
Fedt: 26,1 % 3,3 g

Ingredienser

400 g Kartofler i mindre stykker
3 Rødbeder i mindre stykker (ca. 300 g)
4 Gulerødder i mindre stykker (ca. 300 g)
1 tsk Groft salt
240 g Perlespelt (ca. 3 dl)
3 dl Vand
¾ tsk Groft salt
Dressing
1 spsk Olivenolie
1 spsk Hvid balsamicoeddike
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Vand
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Halloumi ost
2 dl Grofthakket bredbladet persille
Tilbehør
250 g Hytteost