Knuste kartofler
Sprøde knuste kartofler smager fantastisk. Du kan lave dem året rundt, men de bliver kun bedre, hvis du bruger nye kartofler. Kartoflerne må ikke koges for meget, da de falder fra hinanden, når du knuser dem. De må heller ikke koges for lidt, så de ikke kan trykkes ud på bagepladen. Lad dem køle lidt af så overfladen tørrer lidt, inden du knuser dem med bunden af et glas. Knuste kartofler smager skønt at dyppe i din yndlingsdip - det kunne være hytteostdip, dip med salatost eller creme fraiche rørt med lidt chili eller krydderurter. Eller du kan spise dem som her med grøn pesto - mulighederne er mange. Husk at salte dem godt med flagesalt - det bliver de kun bedre af.
Ingredienser
600 g
Små nye kartofler kogte
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
1
Fed hvidløg knust
|
|
Flagesalt
|
|
ca. 75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Sådan gør du
Du kan gøre de knuste kartofler klar i god tid, så de blot mangler at komme i ovnen.
Du kan også dyppe kartoflerne i en mere klassisk pesto med basilikum og de vil også smage godt med chilisauce eller creme fraiche dressing.
De knuste kartofler kan tilberedes i en airfryer i 15-18 min. ved 185°.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3887 kJ / 929 kcal
Næringsindhold pr. 100g
553 kJ / 132 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 13,1 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 43 % | 14 g |
Fedt: | 43,9 % | 6,6 g |