Torsk i folie med kryddersmør
45 min

Torsk i folie med kryddersmør

Disse nemme pakker med grøntsager og torsk er også gode på grillen en sommeraften.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Torsk i folie med kryddersmør

Disse nemme pakker med grøntsager og torsk er også gode på grillen en sommeraften.

Antal portioner

Kryddersmør

  • 100 g blødt smør
  • 1 spsk mild sennep
  • evt. groft salt
  • friskkværnet peber

Torsk i folie

  • 1 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 2 gulerødder i tynde, halve skiver
  • 1 zittauerløg i tynde skiver
  • 1 grøn squash i tynde skiver
  • 600 g torskefilet
  • ½ tsk groft salt
  • 4 laurbærblade
  • 8 sorte peberkorn
  • 1 dl tør hvidvin

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Kryddersmør

Rør smørret sammen med sennep og smag til med salt og peber. Lad smørret stå tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Torsk i folie

Bring vand og salt i kog i en gryde. Kog først gulerødderne i ca. 1 min. Tilsæt løg og squash og kog yderligere ca. 1 min. Hæld grøntsagerne til afdrypning i en sigte. Del fisken i 4 stykker. Fordel halvdelen af grøntsagerne på 4 stykker smurt alufolie. Læg herpå torskestykkerne og fordel resten af grøntsagerne over. Drys med salt og fordel laurbærblade samt peberkorn i pakkerne. Fold alufolien op om fisk og grøntsager og fordel hvidvinen i de 4 pakker. Luk pakkerne godt til, så ingen væde kan trække ud. Kog fisken i en bradepande midt i ovnen. (Der skal ikke vand i bradepanden). Læg pakkerne på 4 tallerkener og server kryddersmørret til.

Tip

Hvidvin kan erstattes af fiskebouillon.

Kogetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 33 %
  • Alkohol: 3 %
Print