Torsk i pakker med kryddersmør

Torsk i pakker med kryddersmør

45 min
Disse nemme pakker med grøntsager og torsk er også gode på grillen en sommeraften.

Sådan gør du

Kryddersmør
  • Rør smørret sammen med sennep, salt og peber. Smag til.
  • Lad smørret stå tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Torsk i pakker
  • Bring vand og salt i kog i en gryde.
  • Kog først gulerødderne i ca. 3 min. Tilsæt løg og squash og kog yderligere ca. 1 min. Hæld grøntsagerne til afdrypning i en sigte.
  • Fordel halvdelen af grøntsagerne på 4 stykker bagepapir.
  • Læg herpå torskestykkerne og fordel resten af grøntsagerne over. Drys med salt og fordel laurbærblade samt peberkorn i pakkerne.
  • Fold papiret op om fisk og grøntsager og fordel hvidvinen i de 4 pakker. Luk pakkerne godt til og bind et stykke snor omkring, så ingen væde kan trække ud.
  • Kom fisken i en bradepande. Lad grillen blive godt varm og grill torsken i en lukket grill, ved indirekte varme.
  • Server pakkerne med kryddersmør og kogte kartofler.
grill
  • Ca. 12 min.

Hvidvin kan erstattes af fiskebouillon. Pakkerne kan også tilberedes i en bradepande i ovnen ca. 35 min. ved 200°

Energiindhold for hele retten:

10159 kJ / 2428 kcal

Næringsindhold pr. 100g

472 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 21,1 % 5,8 g
Kulhydrat: 35,3 % 9,8 g
Fedt: 43,6 % 5,6 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Kryddersmør
100 g Blødt smør
1 spsk Mild sennep
Friskkværnet peber
Evt. lidt groft salt
Torsk i pakker
1 dl Vand
½ tsk Groft salt
2 Gulerødder i mundrette stykker
1 Zittauerløg i tynde skiver
1 Grøn squash i tynde skiver
600 g Torskefilet - delt i 4 stykker
½ tsk Groft salt
4 Laurbærblade
8 Sorte peberkorn
1 dl Tør hvidvin
Tilbehør
1 kg Kartofler