Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

1 time
Bagt kartoffelmos er et herligt tilbehør til såvel gryderetter, stege, kødsauce, frikadeller - you name it. Både små og store er glade for kartoffelmos - og når du ovenikøbet sørger for en sprød overflade som der er på bagt kartoffelmos, kommer der helt sikkert flere fans. Bagt kartoffelmos kan gøres klar i god tid - og sættes i ovnen ca. ½ time før den skal nydes.

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagt kartoffelmos
  • Kom kartoffelstykkerne i kogende vand uden salt. Kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 20 min., til de er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.
  • Mos kartoflerne og rør smør og mælk i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen og pisk mosen godt igennem.
  • Tilsæt persille og smag til med salt og peber.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
  • Fordel mosen i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og drys med ost. Gratiner fadet midt i ovnen.

Du kan udskifte nogle af kartoflerne med søde kartofler, persillen med andre krydderurter - og evt. til sætte hakkede nødder - lige som du bedst kan lide det.

Tilbered evt. den bagte kartoffelmos i portionsskåle.

Energiindhold for hele retten:

8054 kJ / 1925 kcal

Næringsindhold pr. 100g

545 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 13,6 % 4,3 g
Kulhydrat: 36,7 % 11,8 g
Fedt: 49,7 % 7,3 g
Mere inspiration

Omvendt gratinering - ost med kartofler - lækker ovnret!

Ingredienser

Bagt kartoffelmos
1 kg Skrællede kartofler i grove tern
75 g Smør
1 dl Mælk
3 Æggeblommer
3 dl Finthakket kruspersille
1 spsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 Æggehvider
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk