Saltindbagt torsk og wasabisauce

Saltindbagt torsk og wasabisauce

60+ min
Saltindbagt torsk og wasabisauce er en opskrift på en lækker hovedret, der egner sig godt til festen. Torsken akkompagneres af en fyldig og stærk wasabi sauce.
https://www.arla.dk/opskrifter/saltindbagt-torsk-og-wasabisauce/

Sådan gør du

  • Rens og tør torsken. Fordel ca. 1 spsk af saltet i bugen af fisken og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Skyl saltet ud af torsken og tør den. Drys et tyndt lag salt i ovnens bradepande.
  • Pensl fiskeskindet med smør, fold bugkødet ind under torsken og læg den i saltet (på bugen).
  • Bland resten af saltet og de 3 dl vand. Pak fisken ind i det fugtige salt. Torsken skal være helt dækket.
  • Bag den midt i ovnen ca. 50 min. ved 200° - traditionel ovn. Tag den saltindbagte torsk ud og lad den hvile i ca. 10 min.
Wasabisauce
  • Kom først vand og derefter hvedemel i en melryster og ryst det godt sammen.
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Pisk jævningen i og tilsæt eddike, sukker og salt. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt wasabi og smag til. Herefter må saucen ikke koge.
  • Slå "saltlåget" løs og løft det af torsken. Fjern skindet.
  • Løft torsken, med resten af saltet, over på et fad.
  • Torsken kan evt. "pakkes ud" ved bordet.

Kraftig, fyldig og tør hvidvin, fx californisk chardonnay.

Energiindhold for hele retten:

17087 kJ / 4084 kcal

Næringsindhold pr. 100g

274 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 8,5 % 1,4 g
Kulhydrat: 32,9 % 5,3 g
Fedt: 58,6 % 4,3 g
Relateret video
Hvordan koger man broccoli

Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

1 Torsk uden hoved (ca. 3 kg)
2½ kg Groft salt
25 g Smør - smeltet
3 dl Vand
Wasabisauce
3¾ dl Vand
1½ spsk Hvedemel
300 g Smør
1 tsk Hvidvinseddike
1¼ tsk Sukker
1 tsk Groft salt
2½ tsk Wasabi (stærk japansk peberrodspasta)
Pynt
Brøndkarse
Tilbehør
1¾ kg Kogte kartofler
400 g Dampet broccoli
400 g Dampede porrer
Evt. wasabi