Saltindbagt torsk og wasabisauce
2 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
Saltindbagt torsk og wasabisauce er en opskrift på en lækker hovedret, der egner sig godt til festen. Torsken akkompagneres af en fyldig og stærk wasabi sauce.
Ingredienser
1
Torsk uden hoved (ca. 3 kg)
|
|
---|---|
2½ kg
Groft salt
|
|
25 g
Smør - smeltet
|
|
3 dl
Vand
|
Wasabisauce
3¾ dl
Vand
|
|
---|---|
1½ spsk
Hvedemel
|
|
300 g
Smør
|
|
1 tsk
Hvidvinseddike
|
|
1¼ tsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
2½ tsk
Wasabi (stærk japansk peberrodspasta)
|
Pynt
Brøndkarse
|
---|
Tilbehør
1¾ kg
Kogte kartofler
|
|
---|---|
400 g
Dampet broccoli
|
|
400 g
Dampede porrer
|
|
Evt. wasabi
|
Sådan gør du
Wasabisauce
Kraftig, fyldig og tør hvidvin, fx californisk chardonnay.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17087 kJ / 4084 kcal
Næringsindhold pr. 100g
274 kJ / 65 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 8,5 % | 1,4 g |
Kulhydrat: | 32,9 % | 5,3 g |
Fedt: | 58,6 % | 4,3 g |
Relateret video
Hvordan koger man broccoli
Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.