Saltindbagt torsk og wasabisauce
60+ min

Saltindbagt torsk og wasabisauce

Saltindbagt torsk og wasabisauce er en opskrift på en lækker hovedret, der egner sig godt til festen. Torsken akkompagneres af en fyldig og stærk wasabi sauce.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Saltindbagt torsk og wasabisauce

Saltindbagt torsk og wasabisauce er en opskrift på en lækker hovedret, der egner sig godt til festen. Torsken akkompagneres af en fyldig og stærk wasabi sauce.

Antal portioner
  • 1 torsk uden hoved (ca. 3 kg)
  • 2½ kg groft salt
  • 25 g smør - smeltet
  • 3 dl vand

Wasabisauce

  • 3¾ dl vand
  • 1½ spsk hvedemel
  • 300 g smør
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1¼ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 2½ tsk wasabi (stærk japansk peberrodspasta)

Pynt

  • brøndkarse

Tilbehør

  • 1¾ kg kogte kartofler
  • 400 g dampet broccoli
  • 400 g dampede porrer
  • evt. wasabi

Fremgangsmåde:

Rens og tør torsken. Fordel ca. 1 spsk af saltet i bugen af fisken og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Skyl saltet ud af torsken og tør den. Drys et tyndt lag salt i ovnens bradepande. Pensl fiskeskindet med smør, fold bugkødet ind under torsken og læg den i saltet (på bugen). Bland resten af saltet og de 3 dl vand. Pak fisken ind i det fugtige salt. Torsken skal være helt dækket. Bag den midt i ovnen. Tag den saltindbagte torsk ud og lad den hvile i ca. 10 min.

Wasabisauce

Kom først vand og derefter hvedemel i en melryster og ryst det godt sammen. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Pisk jævningen i og tilsæt eddike, sukker og salt. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt wasabi og smag til. Herefter må saucen ikke koge.

Slå "saltlåget" løs og løft det af torsken. Fjern skindet. Løft torsken, med resten af saltet, over på et fad. Torsken kan evt. "pakkes ud" ved bordet.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 23830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,6 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Peberrod, også japansk, ledsages generelt rigtig godt af hvidvin på riesling-druen.Den må i dette tilfælde gerne være en grand cru fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk