Saltindbagt torsk og wasabisauce

Saltindbagt torsk og wasabisauce

60+ min
Saltindbagt torsk og wasabisauce er en opskrift på en lækker hovedret, der egner sig godt til festen. Torsken akkompagneres af en fyldig og stærk wasabi sauce.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Rens og tør torsken. Fordel ca. 1 spsk af saltet i bugen af fisken og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Skyl saltet ud af torsken og tør den. Drys et tyndt lag salt i ovnens bradepande. Pensl fiskeskindet med smør, fold bugkødet ind under torsken og læg den i saltet (på bugen). Bland resten af saltet og de 3 dl vand. Pak fisken ind i det fugtige salt. Torsken skal være helt dækket. Bag den midt i ovnen. Tag den saltindbagte torsk ud og lad den hvile i ca. 10 min.
Wasabisauce
  • Kom først vand og derefter hvedemel i en melryster og ryst det godt sammen. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Pisk jævningen i og tilsæt eddike, sukker og salt. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt wasabi og smag til. Herefter må saucen ikke koge.
  • Slå "saltlåget" løs og løft det af torsken. Fjern skindet. Løft torsken, med resten af saltet, over på et fad. Torsken kan evt. "pakkes ud" ved bordet.
Drikkevarer

Kraftig, fyldig og tør hvidvin, fx californisk chardonnay.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17087 kJ / 4084 kcal

Næringsindhold pr. 100g

274 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 8,5 % 1,4 g
Kulhydrat: 32,9 % 5,3 g
Fedt: 58,6 % 4,3 g
Relateret video
Hvordan koger man broccoli

Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Torsk uden hoved (ca. 3 kg)
1
Groft salt
2½ kg
Smør - smeltet
25 g
Vand
3 dl
Wasabisauce
Vand
3¾ dl
Hvedemel
1½ spsk
Smør
300 g
Hvidvinseddike
1 tsk
Sukker
1¼ tsk
Groft salt
1 tsk
Wasabi (stærk japansk peberrodspasta)
2½ tsk
Pynt
Brøndkarse
Tilbehør
Kogte kartofler
1¾ kg
Dampet broccoli
400 g
Dampede porrer
400 g
Evt. wasabi