12-15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Du kan spare på energien, når du koger kartofler, ved at koge dem i lidt vand. 1 kg kartofler kan koges i 2 dl vand tilsat 1 tsk salt. Kom de skrællede kartofler i koldt vand i gryden, læg låg og bring i kog ved kraftig varme. Når det damper godt, kan du skrue ned til svag varme. Sluk for kartoflerne, når de er næsten møre og lad dem stå på blusset. Så koger de færdige ved eftervarmen i gryden. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.
9051 kJ / 2163 kcal
361 kJ / 86 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 22,6 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 42,5 % | 9 g |
Fedt: | 34,9 % | 3,4 g |
Har du en rest kogte kartofler, er der basis for en dejlig kartoffelmad.
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.
300 g
Blomkål i buketter
|
|
---|---|
200 g
Frosne grønne bønner
|
|
4
Gulerødder i mundrette stykker (ca. 200 g)
|
|
1½ liter
Kogende vand
|
|
1 dl
Fiske- eller grøntsagsbouillon
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
500 g
Renset torskefilet uden skind, i 4-8 stykker, afhængig af tykkelsen
|
|
20 g
Smør
|
|
1
Rød chilipeber i tynde ringe
|
|
1 tsk
Groft salt
|
1 dl
Hakkede dildkviste
|
|
---|---|
Citroner (usprøjtede) i både
|
|
1 kg
Kogte kartofler - let knuste
|