Torsk i fad

Torsk i fad

35 min
Torsk i fad er en supernem og velsmagende fiskeret som hele familien kan være med til. En sjat piskefløde gør bouillonen fra fisk og grøntsager ekstra lækker. Server torsk i fad når det skal være nemt, for både fisk og grøntsager kommer i samme fad og ryger i ovnen. Det eneste du mangler er at koge kartofler.

Sådan gør du

Bagetid:

12-15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Torsk i fad
  • Kom grøntsagerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i ca. 3 min. og hæld vandet fra.
  • Kom grøntsagerne i et ovnfast fad (ca. 15 x 28 cm), hæld bouillon og fløde over.
  • Læg torskestykkerne på grøntsagerne, fordel smør og chili og drys med salt.
  • Bag torskefadet midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Tag torskefadet ud af ovnen, drys med dild og server med citronbåde og de let knuste kogte kartofler - så I kan søbe flødebouillonen op.
Klimatip

Du kan spare på energien, når du koger kartofler, ved at koge dem i lidt vand. 1 kg kartofler kan koges i 2 dl vand tilsat 1 tsk salt. Kom de skrællede kartofler i koldt vand i gryden, læg låg og bring i kog ved kraftig varme. Når det damper godt, kan du skrue ned til svag varme. Sluk for kartoflerne, når de er næsten møre og lad dem stå på blusset. Så koger de færdige ved eftervarmen i gryden. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9054 kJ / 2164 kcal

Næringsindhold pr. 100g

361 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 22,5 % 4,8 g
Kulhydrat: 41,8 % 8,9 g
Fedt: 35,7 % 3,5 g
Mere inspiration

Har du en rest kogte kartofler, er der basis for en dejlig kartoffelmad.

Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Torsk i fad
Blomkål i buketter
300 g
Rensede haricots verts
200 g
Gulerødder i mundrette stykker (ca. 200 g)
4
Kogende vand
1½ liter
Fiske- eller grøntsagsbouillon
1 dl
Piskefløde
1 dl
Renset torskefilet uden skind, i 4-8 stykker, afhængig af tykkelsen
500 g
Smør
20 g
Rød chilipeber i tynde ringe
1
Groft salt
1 tsk
Tilbehør
Hakkede dildkviste
1 dl
Citroner (usprøjtede) i både
Kogte kartofler - let knuste
1 kg