Kartoffelmad med dildmayo

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

En kartoffelmad med dildmayo - men uden alt for meget fedt, det smager dejligt.

Ingredienser

Antal portioner

Dildmayo

  • 15 g smør
  • 3 rødløg i halve skiver
  • 6 skiver rugbrød
  • 800 g kolde, kogte kartofler i skiver
  • 1 agurk i skiver
  • 200 g kogt skinke i skiver
  • ½ tsk havsalt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • dildkviste

Sådan gør du

Sådan gør du

Dildmayo

Kom hytteost, æg, citronsaft og salt i en foodprocessor eller hurtighakker. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til det er glat. Vend citronskal og dild i og stil mayo"en tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg ca. 150 g af løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Hak resten af løgene fint.

Rist rugbrødsskiverne på en brødrister. Læg brødet på tallerkener og fordel kartofler, dildmayo, agurk, skinke, stegte og rå løg på brødet - det må gerne falde lidt ved siden af. Drys med salt og peber, pynt med dild og server straks.

Tip

Server evt. nogle af kartoffel- og agurkeskiverne i en skål ved siden af.

Sådan koger du æg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 17 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: