Salat med kartofler og marinerede sild

Salat med kartofler og marinerede sild

60+ min
Peberrodsdressingen giver lidt bid til salaten. Du kan efter smag skrue op eller ned for styrken ved at tilsætte mere eller mindre peberrod.

Sådan gør du

Peberrodsdressing
  • Vend A38®, peberrod, sukker, salt og peber sammen i en skål. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Fordel romainesalat, kartofler, bønner, sild og løg på portionstallerkener. Læg herpå de kvarte æg og karse i buketter. Kom lidt dressing på salaten og server resten i en skål ved siden af.
  • Salaten egner sig også godt som en del af en frokost til 6-8 personer.

I stedet for marinerede sild kan du bruge kryddersild eller en anden fed fisk.

Energiindhold for hele retten:

7902 kJ / 1889 kcal

Næringsindhold pr. 100g

380 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 19,8 % 4,4 g
Kulhydrat: 53,2 % 11,9 g
Fedt: 27 % 2,8 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Peberrodsdressing
3½ dl A38 naturel
3 spsk Fintrevet frisk peberrod
¾ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 liter Romainesalat revet i grove stykker (ca. 100 g)
500 g Kolde, pillede kartofler i skiver
400 g Kolde, dampede grønne bønner
6 Marinerede sild i 2-3 cm strimler
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
3 Hårdkogte æg i kvarte
1 lille bakke karse
Tilbehør
240 g Groft rugbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk