Salat med kartofler og marinerede sild

Salat med kartofler og marinerede sild

60+ min
Peberrodsdressingen giver lidt bid til salaten. Du kan efter smag skrue op eller ned for styrken ved at tilsætte mere eller mindre peberrod.

Sådan gør du

Peberrodsdressing
  • Vend A38®, peberrod, sukker, salt og peber sammen i en skål. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Fordel romainesalat, kartofler, bønner, sild og løg på portionstallerkener. Læg herpå de kvarte æg og karse i buketter. Kom lidt dressing på salaten og server resten i en skål ved siden af.
  • Salaten egner sig også godt som en del af en frokost til 6-8 personer.
Velbekomme!
Variation

I stedet for marinerede sild kan du bruge kryddersild eller en anden fed fisk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8010 kJ / 1914 kcal

Næringsindhold pr. 100g

385 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 18,9 % 4,3 g
Kulhydrat: 53 % 12 g
Fedt: 28,1 % 2,9 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Peberrodsdressing
3½ dl
Fintrevet frisk peberrod
3 spsk
Sukker
¾ tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Romainesalat revet i grove stykker (ca. 100 g)
1 liter
Kolde, pillede kartofler i skiver
500 g
Kolde, dampede haricots verts
400 g
Marinerede sild i 2-3 cm strimler
6
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 bundt
Hårdkogte æg i kvarte
3
1 lille bakke karse
Tilbehør
Groft rugbrød
240 g