Salat med kartofler og marinerede sild
25 min
•
Arbejdstid: 25 min
•
Salat med kartofler med marinerede sild er et godt bud på en anderledes frokost. Peberrodsdressingen giver lidt bid til salaten. Du kan efter smag skrue op eller ned for styrken ved at tilsætte mere eller mindre peberrod. Prøv denne opskrift næste gang du får gæster.
Ingredienser
3½ dl
A38 naturel
|
|
---|---|
3 spsk
Fintrevet frisk peberrod
|
|
¾ tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 liter
Romainesalat revet i grove stykker (ca. 100 g)
|
|
---|---|
500 g
Kolde, pillede kartofler i skiver
|
|
400 g
Kolde, dampede grønne bønner
|
|
6
Marinerede sild i 2-3 cm strimler
|
|
1 bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
3
Hårdkogte æg i kvarte
|
|
1 lille bakke karse
|
Tilbehør
240 g
Groft rugbrød
|
---|
Sådan gør du
I stedet for marinerede sild kan du bruge kryddersild eller en anden fed fisk.
Salaten egner sig også godt som en del af en frokost til 6-8 personer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7902 kJ / 1889 kcal
Næringsindhold pr. 100g
380 kJ / 91 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 19,8 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 53,2 % | 11,9 g |
Fedt: | 27 % | 2,8 g |
Relateret video
Sådan koger du æg
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.