Salat med kartofler og marinerede sild

25 min
Arbejdstid: 25 min
Salat med kartofler og marinerede sild

Salat med kartofler med marinerede sild er et godt bud på en anderledes frokost. Peberrodsdressingen giver lidt bid til salaten. Du kan efter smag skrue op eller ned for styrken ved at tilsætte mere eller mindre peberrod. Prøv denne opskrift næste gang du får gæster.

Ingredienser

3½ dl A38 naturel
3 spsk Fintrevet frisk peberrod
¾ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 liter Romainesalat revet i grove stykker (ca. 100 g)
500 g Kolde, pillede kartofler i skiver
400 g Kolde, dampede grønne bønner
6 Marinerede sild i 2-3 cm strimler
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
3 Hårdkogte æg i kvarte
1 lille bakke karse

Tilbehør

240 g Groft rugbrød

Sådan gør du

  • Vend A38, peberrod, sukker, salt og peber sammen i en skål.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Fordel romainesalat, kartofler, bønner, sild og løg på portionstallerkener.
  • Læg herpå de kvarte æg og karse i buketter.
  • Kom lidt dressing på salaten og server resten i en skål ved siden af.

I stedet for marinerede sild kan du bruge kryddersild eller en anden fed fisk.

Salaten egner sig også godt som en del af en frokost til 6-8 personer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7902 kJ / 1889 kcal

Næringsindhold pr. 100g

380 kJ / 91 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 19,8 % 4,4 g
Kulhydrat: 53,2 % 11,9 g
Fedt: 27 % 2,8 g
Relateret video Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

https://www.arla.dk/opskrifter/salat-med-kartofler-og-marinerede-sild/