Karrysalat

Karrysalat

15 min
Karrysalat er prikken over i'et på en sildemad. Her en nem opskrift på klassisk karrysalat med æg, lidt surt, lidt salt og selvfølgelig cremefraiche. Hjemmelavet karrysalat er hurtig at røre sammen - og værdsættes af de fleste. Og så er karrysalat bare noget af det, der hører sig til på det kolde bord til mange af de danske traditionelle højtider og diverse familiesammenkomster.

Sådan gør du

Karrysalat
  • Pil de kolde æg og skær dem i små tern.
  • Rør cremefraiche og mayonnaise med karry, salt og peber.
  • Vend cremefraicheblandingen sammen med æggene og de øvrige ingredienser.
  • Smag til og kom det tildækket i køleskabet eller server det straks med fx rugbrød, marineret sild, rødløg, kapers og karse.

Du kan skrue op for styrken på karrysalaten ved at bruge hot karry.

Du kan gøre din karrysalat mere gul (uden at ændre smagen) ved at tilsætte 1 tsk gurkemeje.

Energiindhold for hele retten:

5592 kJ / 1337 kcal

Næringsindhold pr. 100g

985 kJ / 235 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 7,5 % 4,3 g
Kulhydrat: 8,4 % 4,9 g
Fedt: 84,1 % 22,4 g
Mere inspiration

Sild med karrysalat bliver endnu bedre med hjemmebagt rugbrød.

Rugbrød
60+ min
Rugbrød
(41)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Karrysalat
3 Hårdkogte æg
1 dl Creme fraiche 38%
1 dl Mayonnaise
2 tsk Karry
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Æble i små tern (ca. 75 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
2 spsk Finthakkede kapers
2 spsk Finthakkede cornichoner