Du kan erstatte hjertesalat med fintstrimlet grøn salat. Læg i stedet salaten i bunden af glassene og anret rejecocktailen ovenpå.
Rejecocktail stammer helt tilbage fra 1960'erne, hvor opskriften kom på et løsblad fra Karolines Køkken. Da opskrifshæftet "Karolines Køkken" blev husstandsomdelt i 1980, var opskriften på rejecocktail med, og den blev et kæmpe hit i Danmark. Der var næppe en familiefest, hvor der ikke blev serveret rejecocktail.
8134 kJ / 1944 kcal
768 kJ / 184 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 18,4 % | 8,3 g |
Kulhydrat: | 39,4 % | 17,8 g |
Fedt: | 42,2 % | 8,8 g |
Hjemmebagte flute gør den klassiske rejecocktail endnu mere lækker.
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
1½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
1½ tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¼ tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
¼ tsk
Fintrevet løg
|
|
2 spsk
Tomatketchup
|
|
1 spsk
HP sauce
|
|
1 dl
Piskefløde
|
125 g
Blade af hjertesalat
|
|
---|---|
300 g
Pillede, kogte rejer
|
Blade af hjertesalat
|
|
---|---|
Cocktailtomater i halve
|
|
både af 1
Citron (usprøjtet)
|
|
Dildkviste
|
200 g
Flutes
|
---|