Klassisk rejecocktail
45 min

Klassisk rejecocktail

Rejecocktailen er fra den første Karolines Køkken bog, der blev husstandsomdelt (1980). Retten blev et kæmpe hit i Danmark i 80'erne.
Bedømmelse (42 vurderinger)

Min bedømmelse:

Klassisk rejecocktail

Rejecocktailen er fra den første Karolines Køkken bog, der blev husstandsomdelt (1980). Retten blev et kæmpe hit i Danmark i 80'erne.

Antal portioner

Pynt

  • blade af julesalat

Tilbehør

  • 200 g flutes

Fremgangsmåde:

Vend forsigtigt cremefraichen sammen med citronsaft, sukker, salt, løg, tomatketchup og HP sauce. Pisk fløden til skum og vend det i cremefraichen. Skær julesalaten i strimler og bland dem i dressingen sammen med rejerne. Smag til. Servere rejecocktailen afkølet i rejecocktailglas, som er fyldt med knust is. (Kan også serveres i portionsglas). Pynt med salatblade og server med flutes.

Tip

Du kan erstatte julesalat med fintstrimlet grøn salat. Læg i stedet salaten i bunden af glassene, og anret rejecocktailen over.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 53 %
Print