Klassisk rejecocktail

Bedømmelse

(46 vurderinger)

45 min

Rejecocktailen er fra den første Karolines Køkken bog, der blev husstandsomdelt (1980). Retten blev et kæmpe hit i Danmark i 80'erne.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • blade af julesalat

Tilbehør

  • 200 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Vend forsigtigt cremefraichen sammen med citronsaft, sukker, salt, løg, tomatketchup og HP sauce. Pisk fløden til flødeskum og vend det i cremefraichen. Skær julesalaten i strimler og bland dem i dressingen sammen med rejerne. Stil rejecocktailen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til. Fordel rejecocktailen i 8 portionsglas, pynt med julesalat og server med flutes.

Tip

Du kan erstatte julesalat med fintstrimlet grøn salat. Læg i stedet salaten i bunden af glassene og anret rejecocktailen ovenpå.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 53 %

Print

Kilde: