Klassisk rejecocktail

Klassisk rejecocktail

45 min
Rejecocktail stammer helt tilbage fra 1960'erne - og denne opskrift blev hurtigt en landeplage. Rejecocktail er en klassisker i Danmark, og den består primært at salat, rejer og en god dressing. Hemmeligheden ligger i at få den rette smag i dressingen - og få anrettet rejecocktailen flot. Det er en nem, hurtig og enkel forret, som er en favorit hos mange til familiefesten.
https://www.arla.dk/opskrifter/rejecocktail-klassisk/

Sådan gør du

Thousand island dressing
  • Vend creme fraichen forsigtigt sammen med citronsaft, sukker, salt, løg, tomatketchup og HP sauce.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i dressingen. Smag til.
  • Skær hjertesalaten i strimler og bland dem i dressingen sammen med rejerne. Stil rejecocktailen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Fordel rejecocktailen i 8 portionsglas. Pynt med hjertesalat, tomater, citronbåde og dild og server med flutes.

Du kan erstatte hjertesalat med fintstrimlet grøn salat. Læg i stedet salaten i bunden af glassene og anret rejecocktailen ovenpå.

Rejecocktail stammer helt tilbage fra 1960'erne, hvor opskriften kom på et løsblad fra Karolines Køkken. Da opskrifshæftet "Karolines Køkken" blev husstandsomdelt i 1980, var opskriften på rejecocktail med, og den blev et kæmpe hit i Danmark. Der var næppe en familiefest, hvor der ikke blev serveret rejecocktail.

Energiindhold for hele retten:

8134 kJ / 1944 kcal

Næringsindhold pr. 100g

768 kJ / 184 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 18,4 % 8,3 g
Kulhydrat: 39,4 % 17,8 g
Fedt: 42,2 % 8,8 g
Mere inspiration

Hjemmebagte flute gør den klassiske rejecocktail endnu mere lækker.

Flutes
60+ min
Flutes
(81)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Thousand island dressing
1½ dl Creme fraiche
1½ tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
¼ tsk Fintrevet løg
2 spsk Tomatketchup
1 spsk HP sauce
1 dl Piskefløde
125 g Blade af hjertesalat
300 g Pillede, kogte rejer
Pynt
Blade af hjertesalat
Cocktailtomater i halve
både af 1 Citron (usprøjtet)
Dildkviste
Tilbehør
200 g Flutes