Du kan erstatte hjertesalat med fintstrimlet grøn salat. Læg i stedet salaten i bunden af glassene og anret rejecocktailen ovenpå.
Rejecocktail stammer helt tilbage fra 1960'erne, hvor opskriften kom på et løsblad fra Karolines Køkken. Da opskrifshæftet "Karolines Køkken" blev husstandsomdelt i 1980, var opskriften på rejecocktail med, og den blev et kæmpe hit i Danmark. Der var næppe en familiefest, hvor der ikke blev serveret rejecocktail.
8208 kJ / 1962 kcal
775 kJ / 185 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 18,2 % | 8,3 g |
Kulhydrat: | 39,1 % | 17,8 g |
Fedt: | 42,7 % | 8,9 g |
Hjemmebagte flute gør den klassiske rejecocktail endnu mere lækker.
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
Creme fraiche
|
1½ dl |
---|---|
Friskpresset citronsaft
|
1½ tsk |
Sukker
|
¼ tsk |
Groft salt
|
½ tsk |
Fintrevet zittauerløg
|
¼ tsk |
Tomatketchup
|
2 spsk |
HP sauce
|
1 spsk |
Piskefløde
|
1 dl |
Blade af hjertesalat
|
125 g |
---|---|
Pillede, kogte rejer
|
300 g |
Blade af hjertesalat
|
|
---|---|
Cocktailtomater i halve
|
|
Citron (usprøjtet)
|
både af 1 |
Dild
|
Flutes
|
200 g |
---|