Skaldyrssalat
Skaldyrssalat er en dejlig klassiker på det danske frokostbord. Denne skaldyrssalat er nem og lige til, alle ingredienserne røres bare sammen, og blot smages til. Server skaldyrssalat på rugbrød, eller som her - på flutes. Mangler du en nem og hurtig forret, så egner skaldyrssalaten sig også rigtig godt som portionsanrettet forret. Hvis du serverer skaldyrssalaten som forret, kan du overveje at pynte den med lakserogn. Eller endnu bedre, hvis sæsonen tillader det, så pynt din tallerkenanrettede skaldyrssalat med frisk stenbiderrogn.
Ingredienser
Skaldyrssalat
1 dl
Creme fraiche 38%
|
|
---|---|
½ dl
Mayonnaise
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Groftkværnet peber
|
|
100 g
Rejer
|
|
100 g
Krebsehaler
|
|
4
Fintsnittede forårsløg
|
|
1 dl
Finthakket frisk dild
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
Pynt
Dildkviste
|
---|
Tilbehør
320 g
Groft rugbrød eller flutes
|
---|
Sådan gør du
Skaldyrssalat
Prøv at vende skaldyrssalaten med små æbletern. Det giver salaten et frisk tvist. Hvis du pisker cremefraichen (ca. 1 ½ min. med elpisker), får du en mere fast men alligevel luftig skalddyrssalat. Du kan sagtens forberede skaldyrssalaten dagen i forvejen og stille den tildækket på køl til næste dag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6710 kJ / 1604 kcal
Næringsindhold pr. 100g
888 kJ / 212 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,9 g |
Protein: | 14,1 % | 7,4 g |
Kulhydrat: | 39,9 % | 20,8 g |
Fedt: | 46 % | 11 g |