Rejesalat med mango

30 min
Rejesalat med mango

Rejesalat er et hit....her i en flot og farverig udgave med masser af smag og fylde fra bl.a. mango, peberfrugt, avocado og kvark.

Ingredienser

Chili-kvarkdressing

200 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
2 spsk Sød chilisauce
½ tsk Groft salt
100 g Rugbrød
200 g Pillede rejer
50 g Renset feldsalat
1 Avocado i mundrette bidder (ca. 150 g)
½ Mangofrugt i mundrette bidder (ca. 100 g)
½ Rød peberfrugt i meget tynde strimler (ca. 75 g)
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Chili-kvarkdressing

  • Vend kvark, chilisauce og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Kør rugbrødet i en hurtighakker eller foodprocessor til det er fint smuldret. Kom rugbrødet i en kold pande og rist ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i yderligere ca. 5 min. til rugbrødskrymlen er gylden og sprød.
  • Lad rejerne dryppe af i en sigte og dup dem tørre. Fordel salaten i 4 skåle eller dybe tallerkener. Anret avocado, mango, peberfrugt og rejer på salatbladene. Dryp kvarkdressing på salaten og drys peber og lidt rugbrødskrymmel. Server rejesalaten sammen med resten af chili-kvarkdressingen og rugbrødskrymlet.

Mangoen kan skiftes ud med nektariner eller ferskener.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4044 kJ / 967 kcal

Næringsindhold pr. 100g

441 kJ / 105 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 29,3 % 7,6 g
Kulhydrat: 37,3 % 9,7 g
Fedt: 33,4 % 4 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/rejesalat-med-mango-og-skyr/