Rejesalat med mango og skyr
30 min
Nøglehulsmærket opskrift

Rejesalat med mango og skyr

Rejesalat er et hit....her i en flot og farverig udgave med masser af smag og fylde fra bl.a. mango, peberfrugt, avocado og skyr.
Nøglehulsmærket opskrift
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (55 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rejesalat med mango og skyr

Nøglehulsmærket opskrift

Rejesalat er et hit....her i en flot og farverig udgave med masser af smag og fylde fra bl.a. mango, peberfrugt, avocado og skyr.

Forret til 4

Antal portioner

Chili-skyrdressing

  • 100 g rugbrød
  • 200 g pillede rejer
  • 50 g renset feldsalat
  • 1 avocado i mundrette bidder (ca. 150 g)
  • ½ mangofrugt i mundrette bidder (ca. 100 g)
  • ½ rød peberfrugt i meget tynde strimler (ca. 75 g)
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Chili-skyrdressing

Vend skyr, chilisauce og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kør rugbrødet i en hurtighakker eller foodprocessor til det er fint smuldret. Kom rugbrødet i en kold pande og rist ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i yderligere ca. 5 min. til rugbrødskrymlen er gylden og sprød.

Lad rejerne dryppe af i en sigte og dup dem tørre. Fordel salaten i 4 skåle eller dybe tallerkener. Anret avocado, mango, peberfrugt og rejer på salatbladene. Dryp skyrdressing på salaten og drys peber og lidt rugbrødskrymmel. Server rejesalaten sammen med resten af chili-skyrdressingen og rugbrødskrymlet.

Tip

Mangoen kan skiftes ud med nektariner eller ferskener.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,7 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 27 %
Print