Rejesalat med mango

Rejesalat med mango

30 min
Rejesalat er et hit....her i en flot og farverig udgave med masser af smag og fylde fra bl.a. mango, peberfrugt, avocado og kvark.
https://www.arla.dk/opskrifter/rejesalat-med-mango-og-skyr/

Sådan gør du

Chili-kvarkdressing
  • Vend kvark, chilisauce og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Kør rugbrødet i en hurtighakker eller foodprocessor til det er fint smuldret. Kom rugbrødet i en kold pande og rist ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist i yderligere ca. 5 min. til rugbrødskrymlen er gylden og sprød.
  • Lad rejerne dryppe af i en sigte og dup dem tørre. Fordel salaten i 4 skåle eller dybe tallerkener. Anret avocado, mango, peberfrugt og rejer på salatbladene. Dryp kvarkdressing på salaten og drys peber og lidt rugbrødskrymmel. Server rejesalaten sammen med resten af chili-kvarkdressingen og rugbrødskrymlet.

Mangoen kan skiftes ud med nektariner eller ferskener.

Energiindhold for hele retten:

4044 kJ / 967 kcal

Næringsindhold pr. 100g

441 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 29,3 % 7,6 g
Kulhydrat: 37,3 % 9,7 g
Fedt: 33,4 % 4 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Chili-kvarkdressing
200 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
2 spsk Sød chilisauce
½ tsk Groft salt
100 g Rugbrød
200 g Pillede rejer
50 g Renset feldsalat
1 Avocado i mundrette bidder (ca. 150 g)
½ Mangofrugt i mundrette bidder (ca. 100 g)
½ Rød peberfrugt i meget tynde strimler (ca. 75 g)
Friskkværnet peber