Fiskesalat
1 timer

Fiskesalat

Forvandl en rest tosk fra aftensmaden til en superlækker fiskeanretning. Har du ikke lige torsk ved hånden, kan du alternativt bruge tun fra dåse.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskesalat

Forvandl en rest tosk fra aftensmaden til en superlækker fiskeanretning. Har du ikke lige torsk ved hånden, kan du alternativt bruge tun fra dåse.

Antal portioner

Salat

  • 1 porre i tynde ringe
  • 1 gulerod i korte, tynde strimler
  • ¼ liter vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 225 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 2 spsk finthakket dild
  • ½ tsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • ½ tsk wasabi (stærk, japansk peberrodspasta)
  • ½ tsk sukker
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g rejer i lage
  • 200 g kogt torsk i flager
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 120 g sigtebrød

Fremgangsmåde:

Salat

Kom porrer og gulerødder i kogende vand tilsat salt og kog dem ved kraftig varme i ca. 1 min. Hæld grøntsagerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Bland grøntsagerne med kvark, dild, citronsaft, wasabi, sukker, salt og peber. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Lad rejerne dryppe af i en sigte og drys torsken med peber. Rør salaten op og læg den lagvis med torsk og rejer på portionstallerkener eller i et fad.

Tip

Rejer og torsk kan erstattes af 1 dåse tun i vand (ca. 185 g).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,2 g
  • Protein: 47 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 11 %
Print