Ørredmousse på salatbund

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(44 vurderinger)

60+ min

Prøv denne røgede, lækre cremede mousse med ørreder. Et alternativ til den velkendte tunmousse.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g renset rucolasalat
  • 1¼ liter feldsalat i buketter
  • ¾ liter hjertesalat revet i grove stykker
  • 50 g ufarvet kaviar
  • 1 limefrugt i kvarte skiver

Tilbehør

  • 150 g ristet hjertebrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens ørrederne for skind og ben - ca. 275 g ørredkød. Findel fiskekødet med to gafler. Rør flødeosten blød med cremefraiche. Tilsæt fiskekød, limesaft, salt og peber og rør blandingen godt sammen. Smag til. Kom ørredmoussen i en skål (ca. ¾ liter) og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Ved serveringen

Anret på tallerkener en bund af de 3 slags salat. Læg herpå 2 "æg" af ørredmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i varmt vand. Fordel kaviar og limeskiver på tallerkenerne.

Genvej

Ørredmoussen kan tilberedes dagen før.

Drikkevarer

Røget og fed fisk kræver

en tør og syrerig hvidvin, fx riesling fra Alsace.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 64 %

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Det røgede element gør, at vinen helst skal være fadlagret. Derfor vil vinvalget være en fadlagret hvid bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks

Andre gode forslag