Ørredmousse på salatbund

Ørredmousse på salatbund

60+ min
Fryseegnet
Prøv denne røgede, lækre cremede mousse med ørreder. Et alternativ til den velkendte tunmousse.

Sådan gør du

  • Rens ørrederne for skind og ben - ca. 275 g ørredkød. Del fiskekødet groft med to gafler.
  • Rør flødeosten blød med cremefraiche. Tilsæt fiskekød, limesaft, salt og peber og rør blandingen godt sammen og smag til.
  • Kom ørredmoussen i en skål (ca. ¾ liter) og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
Ved serveringen
  • Anret på tallerkener en bund af de 3 slags salat.
  • Læg herpå 2 "æg" af ørredmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i varmt vand.
  • Fordel kaviar og limeskiver på tallerkenerne.
  • Pynt med skovsyre og server.
Genvej
  • Ørredmoussen kan tilberedes dagen før.
Drikkevarer
  • Røget og fed fisk kræver
  • en tør og syrerig hvidvin, fx riesling fra Alsace.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5426 kJ / 1297 kcal

Næringsindhold pr. 100g

775 kJ / 185 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 13,9 % 6,3 g
Kulhydrat: 45,7 % 20,9 g
Fedt: 40,4 % 8,5 g
Mere inspiration

Prøv en lækker og let udgave af den klassiske tunfiskemousse.

Ingredienser

2 Røgede ørreder
100 g Flødeost
1 dl Fraiche
1 spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Renset rucolasalat
1¼ liter Feldsalat i buketter
¾ liter Hjertesalat revet i grove stykker
50 g Ufarvet kaviar
1 Limefrugt i kvarte skiver
Tilbehør
150 g Ristet flutes
Pynt
Skovsyre