Ørredmousse på salatbund

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(33 vurderinger)

60+ min

Prøv denne røgede, lækre cremede mousse med ørreder. Et alternativ til den velkendte tunmousse.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g renset rucolasalat
  • 1¼ liter feldsalat i buketter
  • ¾ liter hjertesalat revet i grove stykker
  • 50 g ufarvet kaviar
  • 1 limefrugt i kvarte skiver

Tilbehør

  • 150 g ristet hjertebrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens ørrederne for skind og ben - ca. 275 g ørredkød. Findel fiskekødet med to gafler. Rør flødeosten blød med cremefraiche. Tilsæt fiskekød, limesaft, salt og peber og rør blandingen godt sammen. Smag til. Kom ørredmoussen i en skål (ca. ¾ liter) og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Ved serveringen

Anret på tallerkener en bund af de 3 slags salat. Læg herpå 2 "æg" af ørredmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i varmt vand. Fordel kaviar og limeskiver på tallerkenerne.

Genvej

Ørredmoussen kan tilberedes dagen før.

Drikkevarer

Røget og fed fisk kræver

en tør og syrerig hvidvin, fx riesling fra Alsace.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 64 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Det røgede element gør, at vinen helst skal være fadlagret. Derfor vil vinvalget være en fadlagret hvid bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks