Tunmousse med husblas

Tunmousse med husblas

60+ min
Tunmousse med husblas. Denne nemme opskrift på tunmousse er med husblas og er en lettere version af den kendte og elskede tunfiskemousse med smør og cremefraiche. Tunmousse smager bare godt og selv om denne er med husblas er den ikke svær at lave. Prøv evt. både tunfiskemousse og tunmousse - så kan du få fastlagt, hvilken version du er til!

Sådan gør du

Tunmousse
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Hæld vandet fra tunen, kom den i en skål og findel med en gaffel. Vend yoghurt, citronsaft, salt og peber i tunen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad eller i mikroovn.
  • Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til.
  • Hæld tunmoussen i en stor skål (ca. 1 liter). Stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer.
Ved serveringen
  • Anret på tallerkener: den grønne salat, citronbåde og "æg" af tunmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i kogende vand.
  • Pynt med brøndkarse og friskkværnet peber og server med lunt, ristet flute.
Tip

Tunmoussen kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet til næste dag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4318 kJ / 1032 kcal

Næringsindhold pr. 100g

368 kJ / 88 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 60 % 13 g
Kulhydrat: 32,9 % 7,1 g
Fedt: 7,1 % 0,7 g
Mere inspiration

Her den klassiske tunfiskemousse med både smør og cremefraiche - fed og lækker.

Tunfiskemousse
60+ min
Tunfiskemousse
(537)

Ingredienser

Tunmousse
Husblas
3 blade
Tun i vand (a ca. 150 g)
3 dåser
Græsk yoghurt
3 dl
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Groft salt
1¼ tsk
Friskkværnet peber
¼ tsk
Pynt
Brøndkarse
Friskkværnet peber
Tilbehør
Grøn salat
150 g
Både af citroner (usprøjtede)
Ristet flutes i skiver
150 g