Tunmousse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(77 vurderinger)

60+ min

Den kendte og elskede tunfiskemousse....men nu i en meget lettere version - så kan du selv vælge.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • brøndkarse
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 150 g grøn salat
  • både af citron (usprøjtet)
  • 150 g ristet flutes i skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Hæld vandet fra tunen, kom den i en skål og findel med en gaffel. Vend yoghurt, citronsaft, salt og peber i tunen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til. Hæld tunmoussen i en stor skål (ca. 1 liter). Stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer.

Anret på tallerkener: den grønne salat, citronbåde og "æg" af tunmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i kogende vand. Pynt med brøndkarse og friskkværnet peber og server med lunt, ristet flute.

Tip

Tunmoussen kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet til næste dag.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: