Tunmousse
60+ min

Tunmousse

Den kendte og elskede tunfiskemousse....men nu i en meget lettere version - så kan du selv vælge.
Bedømmelse (57 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tunmousse

Den kendte og elskede tunfiskemousse....men nu i en meget lettere version - så kan du selv vælge.

Antal portioner

Pynt

  • brøndkarse
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 150 g grøn salat
  • både af citroner
  • 150 g ristet flutes i skiver

Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Hæld vandet fra tunen, kom den i en skål og findel med en gaffel. Vend skyr, citronsaft, salt og peber i tunen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til. Hæld tunmoussen i en stor skål (ca. 1 liter). Stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer.

Anret på tallerkener: den grønne salat, citronbåde og "æg" af tunmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i kogende vand. Pynt med brøndkarse og friskkværnet peber og server med lunt, ristet flute.

Tips

Tunmoussen kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet til næste dag.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,4 g
  • Protein: 55 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 5 %
Print