Rugmelsflutes

Rugmelsflutes

60+ min
Fryseegnet
Leder du efter en opskrift på sprøde, grove flutes? Så prøv disse lækre rugmelsflutes med knækkede rugkerner og tykmælk.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Kog rugkernerne i vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne stå i ca. 10 min. Smelt smørret i de varme kerner. Tilsæt mælk og tykmælk og hæld blandingen i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 4 stykker og tril dem til flutes, ca. 30 cm lange. Læg flutene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. ½ time. Pensl flutene med æg og bag dem midt i ovnen.
Energiindhold for hele retten:

17013 kJ / 4066 kcal

Næringsindhold pr. 100g

878 kJ / 210 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 11,4 % 5,9 g
Kulhydrat: 73,6 % 38 g
Fedt: 15 % 3,6 g
Mere inspiration

Her er en klassiske opskrift på skønne flutes.

Flutes
60+ min
Flutes
(81)

Ingredienser

120 g Knækkede rugkerner (ca. 2 dl)
2 dl Vand
50 g Smør
4 dl Mælk
2 dl Tykmælk
50 g Gær
2 tsk Groft salt
2 tsk Sukker
250 g Rugmel (ca. 5 dl)
650 g Hvedemel
Pensling
Sammenpisket æg