Rugmelsflutes

Bedømmelse

(8 vurderinger)

60+ min

Leder du efter en opskrift på sprøde, grove flutes? Så prøv disse lækre rugmelsflutes med knækkede rugkerner og tykmælk.

Ingredienser

2 brød pr. portion

Antal portioner
  • 120 g knækkede rugkerner (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 2 dl Kløver® tykmælk Tykmælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 250 g rugmel (ca. 5 dl)
  • 650 g hvedemel

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog rugkernerne i vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne stå i ca. 10 min. Smelt smørret i de varme kerner. Tilsæt mælk og tykmælk og hæld blandingen i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 4 stykker og tril dem til flutes, ca. 30 cm lange. Læg flutene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. ½ time. Pensl flutene med æg og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 82,3 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 14 %

Kilde: