Rugmelsflutes

2 timer 30 min
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Rugmelsflutes

Leder du efter en opskrift på sprøde, grove flutes? Så prøv disse lækre rugmelsflutes med knækkede rugkerner og tykmælk.

Ingredienser

120 g Knækkede rugkerner (ca. 2 dl)
2 dl Vand
50 g Smør
4 dl Mælk
2 dl Tykmælk
50 g Gær
2 tsk Groft salt
2 tsk Sukker
250 g Rugmel (ca. 5 dl)
650 g Hvedemel

Pensling

Sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Kog rugkernerne i vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tag gryden af varmen og lad kernerne stå i ca. 10 min.
  • Smelt smørret i de varme kerner.
  • Tilsæt mælk og tykmælk og hæld blandingen i en skål.
  • Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 4 stykker og tril dem til flutes, ca. 30 cm lange.
  • Læg flutene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. ½ time.
  • Pensl flutene med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17013 kJ / 4066 kcal

Næringsindhold pr. 100g

878 kJ / 210 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 11,4 % 5,9 g
Kulhydrat: 73,6 % 38 g
Fedt: 15 % 3,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rugmelsflutes/