Lækre flutes, inspireret af dem vi kender fra Frankrig. Med sprød skorpe og en let og luftig krumme. Flutes er bagt af en meget enkel dej, som består af mel, vand, gær og salt. Det er tiden og æltningen, der gør, at du får det sprøde og luftige resultat. Dejen hæver i køleskabet fra dag til dag, så smagen i dine flutes rigtig kan udvikle sig. Det nemmeste er at ælte dejen i en røremaskine, men du kan også ælte den i hånden. Brug de sprøde flutes som tilbehør til supper og gryderetter, eller spis dem til et godt sykke ost, et tapasbræt eller lige hvad du har lyst til.
Vil du bage nogle grovere flutes, har du en opskrift her.
Hvis ikke din ovn er så stor, kan du i stedet bage de 4 flutes fordelt på 2 bageplader og bage øverst og nederst i ovnen ved henholdsvis 200° og 225° - varmluft. Så undgår du at de 4 flutes bager sammen.
Du kan også ælte dejen i hånden. Slå dejen godt sammen med en grydeske, i en stor skål, uden du har fingrene i dejen. Stil den til hævning i køleskabet i 12-24 timer. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den rigtig godt igennem. Det kan være nødvendigt at tilsætte ekstra mel, når du håndælter, men vent til 2. dagen og tilsæt så lidt ekstra mel som muligt, så dejen ikke bliver for tung.
8703 kJ / 2080 kcal
853 kJ / 204 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 11,5 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 84,4 % | 42,4 g |
Fedt: | 4,1 % | 0,9 g |