Græskarboller
60+ min

Græskarboller

Søde små græskarboller der vil pynte på buffeten eller til halloween festen. Brødene ser flotte ud og er overraskende nemme at lave.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Græskarboller

Søde små græskarboller der vil pynte på buffeten eller til halloween festen. Brødene ser flotte ud og er overraskende nemme at lave.

16 stk.

Antal portioner
  • 200 g skrællet hokkaido græskar i tern

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • pekannøddekerner

Fremgangsmåde:

Kom græskarternene i en gryde med kogende vand og kog dem i ca. 10 min. - eller til de er møre. Hæld vandet fra og blend dem i ca. 30 sek - til en tyk græskarpuré.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt græskarpuré og de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen eller kør den ca. 5 min. i en røremaskine. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt resten af hvedemelet. Del dejen i 16 stykker og tril dem til boller. Tryk dem let flade og skær 8 snit i bollerne. Sæt bollerne på 2 plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 45 min. Pensl med æg og tryk en pekannød ned i midten af hver bolle. Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af på en rist.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 20 %
Print