Græskarboller
De ligner ikke kun græskar – der er også græskar i dejen til disse græskarboller - og så er de super nemme at lave. En genial og hyggelig efterårsaktivitet til at tage børnene med i køkkenet. Søde små græskarboller der vil pynte på buffeten eller til halloween festen. Brødene ser flotte ud og er overraskende nemme at lave. Frida viser, hvordan du får bollerne til at ligne græskar i videoen nederst på siden. Det er jo oplagt at vælge denne opskrift til halloween - så kan vi kalde græskarbollerne for halloweenboller :)
Ingredienser
Græskarpuré
200 g
Hokkaido græskar i tern (med skræl)
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
2 dl
Mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
1 dl
Kvark eller skyr naturel
|
|
1½ spsk
Honning
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
450 g
Hvedemel
|
|
200 g
Ølandshvedemel eller speltmel
|
1
Æggeblomme (evt. rørt op med lidt vand)
|
---|
Pynt
16
"stilke" lavet af græskar skal
|
---|
Sådan gør du
Græskarpuré
Behold skrællen på dit græskar. Det smager lækkert og giver en rigtig flot farve. Du kan bruge alle slags græskar eller andre grøntsager som f.eks. rødbede, gulerod og blomkål Du kan bruge valnød, pecannød eller mandel i stedet for et stykke hokkaidoskal som "stilk".
Er dine børn ikke så vilde med stykker af revet grønt i bagværk? Så prøv at blende grøntsagerne i stedet for. Grøntpuré giver både en flot farve, god smag og masser fugt til dig bagværk, hvilket er specielt godt til madpakken.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
27933 kJ / 6676 kcal
Næringsindhold pr. 100g
162 kJ / 39 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 15,2 % | 1,4 g |
Kulhydrat: | 74,8 % | 7,1 g |
Fedt: | 10 % | 0,4 g |
"Vi synes græskar er helt fantastiske, fordi man kan udnytte det hele. Man kan bruge græskarkødet i boller, riste kernerne og skære flotte græskar-lygter. Det er sjovt for børn at være med til".