Græskarboller - Opskrifter - Arla

Græskarboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

60+ min

Søde små græskarboller der vil pynte på buffeten eller til halloween festen. Brødene ser flotte ud og er overraskende nemme at lave.

Ingredienser

16 stk.

Antal portioner

  • 200 g skrællet hokkaido græskar i tern

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • pekannøddekerne

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom græskarternene i en gryde med kogende vand og kog dem i ca. 10 min. - eller til de er møre. Hæld vandet fra og blend dem i ca. 30 sek - til en tyk græskarpuré.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt græskarpuré og de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen eller kør den ca. 5 min. i en røremaskine. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt resten af hvedemelet. Del dejen i 16 stykker og tril dem til boller. Tryk dem let flade og skær 6 snit i bollerne. Sæt bollerne på 2 plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 45 min. Pensl med æg og tryk en pekannød ned i midten af hver bolle. Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af på en rist.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 20 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: