Græskarboller

Græskarboller

60+ min
De ligner ikke kun græskar – der er også græskar i dejen til disse græskarboller - og så er de super nemme at lave. En genial og hyggelig efterårsaktivitet til at tage børnene med i køkkenet. Søde små græskarboller der vil pynte på buffeten eller til halloween festen. Brødene ser flotte ud og er overraskende nemme at lave. Frida viser, hvordan du får bollerne til at ligne græskar i videoen nederst på siden. Det er jo oplagt at vælge denne opskrift til halloween - så kan vi kalde græskarbollerne for halloweenboller :)

Sådan gør du

Græskarboller
  • Kom græskarternene i en gryde med kogende vand og kog dem i ca. 10 min. - eller til de er møre. Hæld vandet fra , tilsæt smør og blend i ca. 30 sek - til en tyk græskarpuré.
  • Kom mælk i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt græskarpuré og de øvrige ingredienser (hold halvdelen af hvedemelet tilbage).
  • Slå dejen godt sammen eller kør den ca. 5 min. i en røremaskine. Tilsæt resten af hvedemelet.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
  • Del dejen i 16 stykker og tril dem til boller. Tryk dem let flade og skær 6 snit i bollerne.
  • Sæt bollerne på 2 plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 45 min.
  • Pensl med æg og tryk et stykke græskar med skal ned i midten af hver bolle.
  • Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af på en rist.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 175° - varmluft.
Mere inspiration

Halloween er hyggeligt uhyggeligt og her er mere inspiration.

Velbekomme!
Tips

Behold skrællen på dit græskar. Det smager lækkert og giver en rigtig flot farve. Du kan bruge alle slags græskar eller andre grøntsager som f.eks. rødbede, gulerod og blomkål Du kan bruge valnød, pecannød eller mandel i stedet for et stykke hokkaidoskal som "stilk".

Vidste du...

Er dine børn ikke så vilde med stykker af revet grønt i bagværk? Så prøv at blende grøntsagerne i stedet for. Grøntpuré giver både en flot farve, god smag og masser fugt til dig bagværk, hvilket er specielt godt til madpakken.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12528 kJ / 2994 kcal

Næringsindhold pr. 100g

985 kJ / 235 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 12,2 % 7,1 g
Kulhydrat: 70,2 % 40,7 g
Fedt: 17,6 % 4,7 g
Relateret video
Græskarboller - det hemmelige trick

"Vi synes græskar er helt fantastiske, fordi man kan udnytte det hele. Man kan bruge græskarkødet i boller, riste kernerne og skære flotte græskar-lygter. Det er sjovt for børn at være med til".

Ingredienser

Græskarboller
Hokkaido græskar i tern
200 g
Smør
50 g
Mælk
2 dl
Gær
25 g
1 dl
Honning
1½ spsk
Groft salt
2 tsk
Hvedemel
450 g
Ølandshvede eller speltmel
200 g
Pensling
Æggeblomme (evt. rørt op med lidt vand)
1
Pynt
"stilk" af græskar