Græskarboller

2 timer 45 min
Arbejdstid: 35 min
Græskarboller

De ligner ikke kun græskar – der er også græskar i dejen til disse græskarboller - og så er de super nemme at lave. En genial og hyggelig efterårsaktivitet til at tage børnene med i køkkenet. Søde små græskarboller der vil pynte på buffeten eller til halloween festen. Brødene ser flotte ud og er overraskende nemme at lave. Frida viser, hvordan du får bollerne til at ligne græskar i videoen nederst på siden. Det er jo oplagt at vælge denne opskrift til halloween - så kan vi kalde græskarbollerne for halloweenboller :)

Ingredienser

Græskarpuré

200 g Hokkaido græskar i tern (med skræl)
50 g Smør
2 dl Mælk
25 g Gær
1 dl Kvark eller skyr naturel
1½ spsk Honning
2 tsk Groft salt
450 g Hvedemel
200 g Ølandshvedemel eller speltmel
1 Æggeblomme (evt. rørt op med lidt vand)

Pynt

16 "stilke" lavet af græskar skal

Sådan gør du

Græskarpuré

  • Kog græskarternene i vand i ca. 10 min. - eller til de er møre.
  • Hæld vandet fra, tilsæt smør og blend dem til en tyk græskarpuré.
  • Kom mælk i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt græskarpuré og de øvrige ingredienser (hold halvdelen af hvedemelet tilbage).
  • Slå dejen godt sammen eller kør den ca. 5 min. i en røremaskine. Tilsæt resten af hvedemelet.
  • Dæk skålen til og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 16 stykker og tril dem til boller.
  • Tryk dem let flade og klip 6 snit i bollerne.
  • Sæt bollerne på 2 plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 45 min.
  • Pensl med æg og tryk en græskar "stilk" ned i midten af hver bolle.
  • Bag bollerne ca. 15 min. ved 175° - varmluft og lad dem køle af på en rist.

Behold skrællen på dit græskar. Det smager lækkert og giver en rigtig flot farve. Du kan bruge alle slags græskar eller andre grøntsager som f.eks. rødbede, gulerod og blomkål Du kan bruge valnød, pecannød eller mandel i stedet for et stykke hokkaidoskal som "stilk".

Er dine børn ikke så vilde med stykker af revet grønt i bagværk? Så prøv at blende grøntsagerne i stedet for. Grøntpuré giver både en flot farve, god smag og masser fugt til dig bagværk, hvilket er specielt godt til madpakken.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

27933 kJ / 6676 kcal

Næringsindhold pr. 100g

162 kJ / 39 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 15,2 % 1,4 g
Kulhydrat: 74,8 % 7,1 g
Fedt: 10 % 0,4 g
Relateret video Græskarboller - det hemmelige trick

"Vi synes græskar er helt fantastiske, fordi man kan udnytte det hele. Man kan bruge græskarkødet i boller, riste kernerne og skære flotte græskar-lygter. Det er sjovt for børn at være med til".

https://www.arla.dk/opskrifter/graskarboller/