Mandelbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

Et skønt brød, der får ekstra smag og saftighed fra mandlerne. Brødet passer godt til meste....med smør, marmelade og ikke mindst sammen med ost.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g gær
  • ¼ liter vand - lillefingervarmt
  • ¼ liter Kløver® tykmælk Tykmælk
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g grofthakkede, smuttede mandler
  • 100 g durummel (ca. 1¾ dl)
  • 650 g hvedemel

Pynt

  • durummel

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt tykmælk og de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Del dejen i 2 stykker og form dem til runde brød. Læg brødene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Rids eller klip brødene og drys med durummel. Bag mandelbrødene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° og derefter ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Frysetip

Brødene kan fryses.

Tip

Brødene kan også bages uden mandler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 23 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: