Mandelbrød

Mandelbrød

60+ min
Fryseegnet
Et skønt brød, der får ekstra smag og saftighed fra mandlerne. Brødet passer godt til meste....med smør, marmelade og ikke mindst sammen med ost.

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt tykmælk og de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Del dejen i 2 stykker og form dem til runde brød. Læg brødene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Rids eller klip brødene og drys med durummel. Bag mandelbrødene midt i ovnen.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 200° og derefter ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Frysetip

Brødene kan fryses.

Tip

Brødene kan også bages uden mandler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15044 kJ / 3596 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1075 kJ / 257 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 10,8 % 6,8 g
Kulhydrat: 62,8 % 39,7 g
Fedt: 26,4 % 7,7 g

Ingredienser

Gær
25 g
Vand - lillefingervarmt
¼ liter
¼ liter
Olivenolie
½ dl
Groft salt
1 tsk
Grofthakkede, smuttede mandler
75 g
Durummel (ca. 1¾ dl)
100 g
Hvedemel
650 g
Pynt
Durummel