Mandelbrød

2 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Mandelbrød

Et skønt brød, der får ekstra smag og saftighed fra mandlerne. Brødet passer godt til meste....med smør, marmelade og ikke mindst sammen med ost.

Ingredienser

25 g Gær
¼ liter Vand - lillefingervarmt
¼ liter Tykmælk
½ dl Olivenolie
1 tsk Groft salt
75 g Grofthakkede, smuttede mandler
100 g Durummel (ca. 1¾ dl)
650 g Hvedemel

Pynt

Durummel

Sådan gør du

Mandelbrød

  • Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt tykmælk og de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet).
  • Del dejen i 2 stykker og form dem til runde brød.
  • Læg brødene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Rids eller klip brødene og drys med durummel.
  • Bag mandelbrødene midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° og derefter ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Brødene kan også bages uden mandler.

Brødene kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15044 kJ / 3596 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1075 kJ / 257 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 10,8 % 6,8 g
Kulhydrat: 62,8 % 39,7 g
Fedt: 26,4 % 7,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/mandelbrod/