Tunfrikadeller
25 min
•
![Tunfrikadeller](https://images.arla.com/recordid/B7FF9356-4F9C-4A27-A0D9274214731915/tunfrikadeller.jpg?format=webp&width=375&height=265&mode=crop)
Tunfrikadeller rørt af tun på dåse. En anderledes og hurtig måde at få hjemmelavede fiskefrikadeller på. Server fx tunfrikadellerne på brød med remoulade eller med kogte kartofler og persillesauce. Fiskefrikadeller af tun er også et hit i madpakken, gerne sammen med friske gulerødder og andet gnavegrønt.
Ingredienser
2 dåser
Tun i vand (ca. 185 g)
|
|
---|---|
2
Æg
|
|
1
Groftrevet løg
|
|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
|
3 spsk
Græsk yoghurt
|
|
3 spsk
Finvalsede havregryn
|
|
2 dl
Hakket persille
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
10 g
Smør
|
Sådan gør du
Tunfiskefrikadellerne er gode som pålæg eller i madpakken.
Tunfarsen skal have en konsistens, der minder om frikadellefars. Tilsæt lidt ekstra havregryn, hvis du synes, den er lidt for våd.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2925 kJ / 699 kcal
Næringsindhold pr. 100g
567 kJ / 135 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 37,3 % | 12,4 g |
Kulhydrat: | 11,9 % | 4 g |
Fedt: | 50,8 % | 7,8 g |
![https://www.arla.dk/opskrifter/tunfrikadeller/](/opskrifter/tunfrikadeller/qrcode.png)