Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller

30 min
Fryseegnet
Fiskefrikadeller er en familiefavorit hos de fleste. Her er en klassisk udgave af hjemmelavede fiskefrikadeller med hvid fisk, hvor vi har tilføjet krydderurter og citronskal - bare fordi det smager virkelig godt. Fiskedunserne kan spises både kolde og varme, og du kan fryse dem og bruge dem fx i madpakken.

Sådan gør du

  • Hak fisken groft med en kniv eller i en foodprocessor i ca. 15. sek. Kom den i en skål, tilsæt salt og rør fisken sej.
  • Hak krydderurterne fint og tilsæt dem til farsen sammen med de øvrige ingredienser. Rør fiskefarsen godt sammen og lad den hvile i køleskabet i ca. 15 min.
  • Varm en pande op og tilsæt smør og olie.
  • Steg fiskefrikadellerne i ca. 15 min. ved jævn varme - vend dem nogle gange undervejs.
Mere inspiration

Prøv en variation med laks i fiskefarsen - smager så godt.

Velbekomme!
Tips

Du kan bruge de krydderurter, du foretrækker. Du kan også erstatte ¼ af den hvide fisk med fersk laks i tern eller revne gulerødder. Hvis ikke du har tid til at røre din egen fars, kan du købe den færdige udgave hos din fiskemand og selv røre krydderurter og citronskal i.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4658 kJ / 1113 kcal

Næringsindhold pr. 100g

736 kJ / 176 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 30 % 13 g
Kulhydrat: 13,4 % 5,8 g
Fedt: 56,6 % 11,3 g

Ingredienser

Torskefilet eller mørksejfilet
400 g
Groft salt
1 tsk
Finthakkede krydderurter, fx dild, persille eller estragon
½ dl
Mælk
1 dl
Æg
1
Hvedemel
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1½ tsk
Smør
25 g
Smagsneutral olie
1½ spsk