Laksefrikadeller med sprød agurkesalat

Laksefrikadeller med sprød agurkesalat

45 min
Fiskefrikadeller....det er der ingen ben i. Her i en lækker version med laks, serveret med knasende sprød agurkesalat og rygeostdressing.

Sådan gør du

  • Hak lakse- og sejfileten fint med en skarp kniv.
  • Rør fisken godt med salt og peber.
  • Tilsæt æg, mælk og majsstivelse og bland farsen godt. Form den til 16 små laksefrikadeller.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg laksefrikadellerne ca. 8 min. ved jævn til kraftig varme - vend af og til.
Rygeostdressing
  • Rør rygeost og fraiche sammen og vend dild, salt og peber i.
  • Stil rygeostdressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Drys løgene med salt, vend rundt og lad dem stå på køkkenbordet i ca. 10 min.
  • Knug løgene med saltet og skyl dem derefter godt i en sigte. Dup løgene tørre.
  • Bland agurk og rødløg og kom det i en skål.
  • Drys med birkes og server salaten sammen med laksefrikadeller, rygeostdressing, rugbrød og lime.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10083 kJ / 2410 kcal

Næringsindhold pr. 100g

463 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 26,1 % 7,1 g
Kulhydrat: 40,9 % 11,1 g
Fedt: 33 % 4,1 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Laksefilet uden skind
250 g
Lyssejfilet uden skind
250 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Æg
1
Mælk
¾ dl
Majsstivelse, fx maizena (ca. 1 dl)
50 g
Smør
25 g
Rygeostdressing
Rygeost 0,4%
100 g
2 dl
Hakkede friske dildkviste
½ dl
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 300 g)
3
Groft salt
2 tsk
Agurker i tern (ca. 500 g)
2
Blå birkes
½ spsk
Pynt
Friske dildkviste
Tilbehør
Softkerne rugbrød
300 g
Limefrugt i både
1