Laksefrikadeller med sprød agurkesalat

45 min
Laksefrikadeller med sprød agurkesalat

Fiskefrikadeller....det er der ingen ben i. Her i en lækker version med laks, serveret med knasende sprød agurkesalat og rygeostdressing.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

250 g Laksefilet uden skind
250 g Lyssejfilet uden skind
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Æg
¾ dl Mælk
50 g Majsstivelse, fx maizena (ca. 1 dl)
25 g Smør

Rygeostdressing

100 g Rygeost
2 dl Fraiche
½ dl Hakket frisk dild
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 300 g)
2 tsk Groft salt
2 Agurker i tern (ca. 500 g)
½ spsk Blå birkes

Tilbehør

300 g Rugbrød
1 Limefrugt i både

Sådan gør du

  • Hak lakse- og sejfileten fint med en skarp kniv.
  • Rør fisken godt med salt og peber.
  • Tilsæt æg, mælk og majsstivelse og bland farsen godt. Form den til 16 små laksefrikadeller.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg laksefrikadellerne ca. 8 min. ved jævn til kraftig varme - vend af og til.

Rygeostdressing

  • Rør rygeost og fraiche sammen og vend dild, salt og peber i.
  • Stil rygeostdressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Drys løgene med salt, vend rundt og lad dem stå på køkkenbordet i ca. 10 min.
  • Knug løgene med saltet og skyl dem derefter godt i en sigte. Dup løgene tørre.
  • Bland agurk og rødløg og kom det i en skål.
  • Drys med birkes og server salaten sammen med laksefrikadeller, rygeostdressing, rugbrød og lime.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10060 kJ / 2404 kcal

Næringsindhold pr. 100g

461 kJ / 110 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 25,8 % 7 g
Kulhydrat: 40,7 % 11,1 g
Fedt: 33,5 % 4,2 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/laksefrikadeller-med-sprod-agurkesalat/