Sprøde fiskefrikadeller

45 min
Fryseegnet
Sprøde fiskefrikadeller

Fiskefrikadellerne her er lavet med laks og broccoli og paneret i en krydderrasp, der gør dem dejlig sprøde. Super dejlige fiskefrikadeller med et lille tvist.

Ingredienser

200 g Finthakket laksefilet
1 tsk Groft salt
1 Æg
50 g Hvedemel (ca. 1 dl)
1 dl Mælk
75 g Grofthakket broccoli
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
100 g Rasp
2 dl Grofthakket bredbladet persille
25 g Smør

Sådan gør du

  • Rør det hakkede laks med salt.
  • Rør æg og mel i og tilsæt mælken lidt efter lidt.
  • Vend broccoli og citronskal i og stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Blend rasp og persille i en foodproceser ca. 1 min. - til raspen er grøn.
  • Form med en ske 20 små frikadeller og vend dem i raspen.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg frikadellerne ved jævn varme ca. 5 min. på hver side.

Du kan skifte broccoli ud med andre grøntsager fx blomkål eller gulerod.

Løsfrys fiskefrikadellerne - så er det let at tø det antal op som du skal bruge. De optøede frikadeller smager godt både kolde og lune.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5446 kJ / 1302 kcal

Næringsindhold pr. 100g

840 kJ / 201 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 21,5 % 10,6 g
Kulhydrat: 34,9 % 17,3 g
Fedt: 43,6 % 9,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-fiskefrikadeller/